bezár
 

irodalom

2015. 09. 03.
Darvasi László lesz a Kanizsai Írótábor díszvendége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Darvasi László József Attila-díjas író lesz a csütörtökön kezdődő Kanizsai Írótábor díszvendége - tájékoztattak a szervezők.

A meghívó szerint a magyar-szerb határhoz közeli Magyarkanizsán szervezendő háromnapos irodalmi találkozón vajdasági írók és kiadók mutatkoznak be. A város és a környező települések általános iskoláiban rendhagyó irodalomórákat tartanak, valamint író-olvasó találkozókat szerveznek.
    

A tábor csütörtökön - a hagyományokhoz híven - Koncz István költő és Dobó Tihamér festő közös szobrának megkoszorúzásával indul. Másnap bemutatják a Hol tartasz? Hol tartunk című kiadványt, amelyben az írók arról nyilatkoznak, hol tartanak életükben és pályájukon.
    

Mint a tábor főszervezője, Bányai János a Magyar Szó című újvidéki napilapnak elmondta: a várakozások szerint az írók amellett, hogy beszámolnak életművük eddigi alakulásáról, a jövőről és terveikről is beszélnek a könyvbemutatón.
    

Az írótáborban pályakezdők és a vajdasági magyar kortárs irodalom már ismert szereplői is részt vesznek. A Kárpát-medence legnagyobb hagyománnyal rendelkező, 63. alkalommal megrendezett írótábora szombaton zárul.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
Lengyel riportirodalom - Prae 2023/2 lapszámbemutató

Más művészeti ágakról

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés