bezár
 

zene

2015. 10. 03.
CAFe Budapest - Kortárszenei Mini-Fesztivál a Várkert Bazárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar és külföldi kortárs zeneszerzők művei - köztük magyarországi bemutatók és ősbemutatók sora - hangzik el a Mini-Fesztivál négy októberi hangversenyén a Várkert Bazárban, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.

A kortárs zenei hangversenysorozatnak a Várkert Bazár multifunkciós rendezvényterme ad otthont. A négy hangversenyen 49 közreműködő 35 szerző művét adja elő.

Az október 5-én, 12-én és 13-án - utóbbi napon két alkalommal - tartandó koncerteken mások mellett Hollós Máté, Tóth Péter, Vajda János, Kocsár Miklós, Sári József, Balassa Sándor, Dubrovay László, Eötvös Péter, Fekete Gyula, Madarász Iván, Olsvay Endre, Bozay Attila, Durkó Zsolt, Csemiczky Miklós és Tallér Zsófia művei csendülnek fel.

Az október 13-án 17 órakor kezdődő hangversenyen - a Kodály-ösztöndíjasok koncertjén - három ősbemutató is elhangzik: Lustyik Ákos Áfra János verseire írt műve, A te másságodban, valamint Alpár Balázs Átmenetek és Horváth Bálint Suite című alkotása. Az október 12-i koncerten magyarországi bemutató lesz többek között Dubrovay László A Duna folyása című műve.

A Magyar Zeneművészeti Társaság 1989-ben rendezte első kortárs zenei hangversenysorozatát, a Mini-Fesztivált, melyet Durkó Zsolt azzal a céllal alapított, hogy fórumot teremtsen a különféle szemléletű és magas művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai alkotásoknak - olvasható a társaság honlapján.

A Mini-Fesztivált minden év januárjában rendezik meg, így az idei év különleges a fesztiválok sorában, mivel ezúttal kétszer is sor kerül a rendezvényre.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés