bezár
 

zene

2015. 10. 15.
KÖZÖS KÉPVISELET: a Soharóza kórus legújabb bemutatója egy belvárosi bérházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
KÖZÖS KÉPVISELET: a Soharóza kórus legújabb bemutatója egy belvárosi bérházban Október 17-én, szombaton este kerül bemutatásra a Soharóza kórus legújabb előadása az V. kerületi Molnár utca egyik bérházának udvarán. Az alkotóműhely tagjai zenei és színházi eszközökkel mutatják be egy mai lakóközösség életét.

Milyen is egy átlagos pesti bérházban élni? Mi mindent árul el rólunk az a tér, amiben élünk? A Soharóza kórus ezúttal egy V. kerületi bérház belső udvarán énekel – új darabjukban, a Közös képviseletben egy ilyen ház lakóközösségét alakítják, amelynek tagjai éppannyira jellegzetes, mint amennyire különböző figurák.

Az ő emlékeikből és vágyaikból, frusztrációikból és konfliktusaikból, életük hétköznapi pillanataiból és nagy eseményeiből áll össze a ház és az ő közös történetük – ami egyúttal mindannyiunk közös története is. Az előadás zenei anyaga is ezt a sokféleséget tükrözi, hiszen éppúgy találunk benne bolgár népdalt és szanszkrit mantrát, mint sanzont és kortárs minimalista kompozíciót; az elhangzó prózai szövegek pedig hol egy régi pártlapból, hol egy kortárs költőtől vagy akár a Wikipédiáról származnak.

A Soharóza korábbi produkcióihoz is választott már különleges helyszíneket, volt koncertjük erőműben és fürdőben. A mostani helyszín a KÖZÖS KÉPVISELET dramaturgiájából következik: valós emberek életterében játszódik, itt a bérházi életről van szó a darab egészében.

A kórusra jellemző zenei alkotási módszerrel dolgoztak többek között szóimprovizációval és circle song-gal. Az este folyamán elhangzik egy-egy szöveg Kemény Istvántól, Adrian Henritől és Eric Berne-től.

A produkció érdekessége, hogy a Soharózát ezúttal nem Halas Dóra, hanem a darabot jegyző Szilvay Máté vezeti.

Soharóza

Időpont: 2015. október 17., 18:00 BETELT!, 20:00 BETELT!

Esőnap: 2015. október 18., 18:00, 20:00

Helyszín: 1056 Budapest, Molnár utca 10.

Jegyek és Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/1019424831442044/

 

Írta és rendezte: Szilvay Máté

A Soharóza vezetője: Halas Dóra

Énekesek: Asbóth Szaffi, Biksz Judit, Birtalan Liliána, Eckhardt Fanni, Elek Judit Sára, Eörsi Sarolta, Göttinger Klára, Majkut Sarolta, Nagy Dorottya, Nagy Lilla, Nagy Zsófia, Perényi Luca, Remes Zsófia, Sebők Anna, Simon Júlia, Tamási Borbála, Zámolyi Eszter; Adamik V. András, Kégl Lóránt, Jankó Dániel, Lokody Ákos, Mályinkó Lóránt, Sipos András, Tárnoki Tamás, Tossenberger Tamás

Közreműködők: Göttinger Magda, Kádár Hanna, Bernáth Tamás

Zenei segítő: Eckhardt Fanni

Látvány: Kiss Ákos

Plakát: Asbóth Szaffi

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés