bezár
 

art&design

2015. 11. 30.
Tavasszal nyílik a Sörárium
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Interaktív sörmúzeum és hozzá kapcsolódó kulturális tér nyílik tavasszal a szolnoki városháza pincéjében - jelentette be Csatári István, a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója hétfőn a projektet bemutató szolnoki sajtótájékoztatón.

A projekt gazdája, a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. több mint 500 millió forintos európai uniós támogatásból alakítja ki a  "söráriumot" - mondta el a vezető, hozzátéve: 2011-ben nyertek mintegy 500 millió forint európai uniós támogatást a pince jelenlegi állapotának kialakítására, később pedig további 65 millió forintot szintén uniós forrásból.     

A Sörárium kialakításával statikailag megerősödött a városháza épülete, megoldódtak annak szigetelési problémái - emelte ki Csatári István, majd megjegyezte, hogy az intézmény, éppúgy mint a hamarosan megvalósuló REPtár interaktív repülőmúzeum, bővíti a város turisztikai kínálatát.     

Németh Bálint turisztikai szakember, az Aera Concept & Communication Kft. vezetője az eseményen elmondta: a Sörárium - amely egy egyedülálló múzeum és közösségi tér is lesz - érintőképernyős eszközökkel, viaszbábokkal és egyéb, turisztikai élményt fokozó elemekkel mutatja majd be a sörfőzés hagyományait.     

A sörmárkákat, a sörkészítés kellékeit, valamint a sörivásra buzdító régi plakátokat bemutató tematikus kiállítóterek kiegészültek egy látványsörfőzdével, ahol a látogató megismerheti a sörkészítés folyamatát. A helyben főzött, Zounok nevű sört meg is ízlelhetik majd a vendégek.     

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) a sajtótájékoztatón elmondta: a városfejlesztésben is jelentős szerepet játszik a projekt, hiszen a városháza hosszú évek óta felújításra szorult pincéjében kapott helyet a Sörárium, és így egy műemlék jellegű épület régóta húzódó rehabilitációja is megoldódott.     

A hamarosan megnyíló REPtárral, Közép-kelet Európa egyedülálló hadi repülőmúzeumával és a megújuló Szolnoki Művészteleppel a város turisztikai lehetőségei tovább bővülnek - közölte.  
    

Hozzátette: a legnagyobb kihívást a működtetés jelenti majd, ehhez a város gazdaságának új lendületre van szüksége.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés