bezár
 

art&design

2016. 01. 18.
Erdő, amiben járok
Herbert Aniko kiállítása a Magyar Műhely Galériában. 2016. február 3., szerda, 18h, Magyar Műhely Galéria, H-1072 Budapest, Akácfa utca 20.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Erdő, amiben járok Herbert Aniko aka Haniko Erdő, amiben járok – Pando, egy rezgőnyár lélegzete című kiállításának a megnyitójára 2016. február 3-án, szerdán 18 órakor kerül sor a Magyar Műhely Galériában. A kiállítás kurátora Urai Dorottya, művészettörténész, megnyitja Szombathy Bálint, művész, író, szerkesztő. Megtekinthető 2016. február 26-ig, munkanapon 10 és 17 óra között.

Herbert Aniko a kiállításról: "A Pando mai napig a legnagyobb és legöregebb koloniális szervezet. A közös gyökérzettel összekapcsolt fák már több száz éve lélegeznek együtt. Erre úgy képesek, hogy a föld alatti gyökérhálójuk mindannyiuk számára vizet és tápanyagot biztosít. Együtt. Közösen hullajtják a lombjuk, és közösen újulnak meg, ha kár érte a törzsüket. 

Egy hat az egészre, és az Egész az Egyre. Installációnk szüzséje ebből indul ki. Hogy minden létező akarva és akaratlanul is kapcsolódik a másikhoz. Akár az ország, ahol élünk. Hatunk egymásra, ha akarjuk, ha nem. Közösen kell élnünk itt, ha akarjuk, ha nem. Ugyanazt a levegőt lélegezzük és fújjuk ki. Ha meghal az egyikünk, akkor miért nem érezzük mégsem? Mi ez a közöny és érzékenység, ami bennünk munkál ebben az összezárt „térben“?

Erdő, amiben járok

Munkámban több rétegben szeretném megmutatni ennek a szimbiózisnak a nehézségét és az erejét De ebben a rétegelt installációban próbálok egy saját „erdőt" alkotni. A város és a test belső tájainak mintájára. Keverve a valóságot az elképzelttel, az elképzelhetetlent a valóssal. Videót, zenei kompozíciót és papírfákat vegyítek össze az újrahasznosított papírtérben. Egyszerre használom a Pintér Béla Társulat és Szkéné Színház régi szórólapjait és a nemesebb anyagokat, miközben videót is vetítek az elkészült tárgyra. Ez az erdő ezer arcú szeretne lenni. Kiolvasható és hallgatható. Megfogható és elillanó. Mint a levegő körülöttünk.

Az installáció mellett különböző papírmunkákat láthatunk japán tus, papír,fa, üveg és tengeri só felhasználásával."

A kiállítás 2016. február 3-án, szerdán 18 órakor nyílik meg a Magyar Műhely Galériában (H-1072 Budapest, Akácfa utca 20.) Megtekinthető 2016. február 26-ig, munkanapon 10 és 17 óra között. Kurátor: Urai Dorottya, művészettörténész. Megnyitja: Szombathy Bálint, művész, író, szerkesztő.

További részletek a facebook esemény oldalán és a galéria honlapján.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés