bezár
 

irodalom

2016. 01. 20.
Kortárs és kedvelt a könyvtárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kortárs és kedvelt a könyvtárban A Magyar Kultúra Napján a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kortárs és kedvelt címmel indít programsorozatot, továbbá szervez a honlapján játékot a kortárs magyar irodalom népszerűsítésére. Nem előzmény nélküli a kezdeményezés, hiszen a könyvtár korábban hasonló céllal valósította meg többek között A vers legyen veled! című kampányát és a Divatba hozzuk az olvasást! programsorozatot is. 

A nyitóprogramra 2016. január 22-én, pénteken, 18 órakor a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményében (Budapest VIII., Ötpacsirta u. 4.) kerül sor, ekkor Vámos Miklós és Bornai Tibor zenés estjén vehetnek részt az érdeklődők.

A könyvtár hálózatában januártól március végéig további közönségtalálkozók is lesznek, közreműködik a Szűcsinger formáció, azaz Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs, Nyulász Péter, Telegdi Ágnes, Simon Márton, Háy János, Erdős Virág és Kollár-Klemencz László, Berg Judit és Tóth Krisztina.

Kortárs és kedvelt

A könyvtár a honlapján január 22. és március 21. között hetente játékkal is jelentkezik. A játékba folyamatosan be lehet kapcsolódni, visszamenőleg is beküldve megfejtéseket. A legjobbakat értékes nyeremények várják.

A programsorozat zárásaként a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2016. március 25-én, pénteken, 13 órakor immár harmadik alkalommal szervezi meg közös olvasási rekordkísérletét Központi Könyvtárában, ekkor kerül sor a Kortárs és kedvelt játék eredményhirdetésére is. Közreműködik Lévai Balázs író, televíziós műsorvezető és Rudolf Péter színművész. Az ezen az alkalmon megjelenő vendégek színes szilikon karkötőt is kapnak ajándékba, felirata: Divatba hozzuk az olvasást!

Kortárs és kedvelt

A programokról és a játékról a www.fszek.hu/kortars oldalon található bővebb információ. A kampány közösségi oldala a www.facebook.com/kortarseskedvelt címen érhető el.

A programsorozat támogatója a Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés