bezár
 

film

2009. 02. 23.
Michael Madsen Koltai Róbert új filmjéről és az Oscar-díjakról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Michael Madsen is szerepel Adrien Paul, Szabó Győző és Pindroch Csaba mellett Koltai Róbert új filmjében. A Kill Bill és a Kutyaszorítóban című filmek sztárja elmondta, hogy izgatottan várja a közös munkát, elsősorban azért, mert ritkán kap vígjátékokba "meghívást".
"Nemigen szerepeltem eddig komédiákban, pedig szeretem a humort; rám valahogy mindig a keményfiú szerepét osztják" - mondta el az Michael Madsen a hétfői budapesti sajtótájékoztatót követően. "Amúgy ez nem feltétlenül baj, szeretek a vásznon gonoszkodni" - tette hozzá nevetve az amerikai színész, aki egyébként Koltai Róbert filmjében is egy rosszfiút alakít.

A Magic Boys munkacímű film két vidéki gyári munkásról szól, akik véletlenül tudomást szereznek egy több millió dolláros csalásról. Chippendale fiúknak álcázzák magukat és Londonba menekülnek, ahol szerencsétlenségükre a Michael Madsen alakította maffiózóba botlanak.

"Koltai Róbertet nagyon tehetségesnek tartom, emellett utazgatni is szeretek, és mivel még sosem jártam Magyarországon, gondoltam itt a remek alkalom, hogy megismerjem" - mondta Michael Madsen, megjegyezve: a pálinkát már megkóstolta, és nagyon ízlett neki.

Quentin Tarantino egyik kedvenc színésze felidézte, hogy már több külföldi produkcióban is szerepelt, dolgozott Csehországban és Kínában is. A magyar-angol-kanadai koprodukcióban készülő Koltai-film kapcsán úgy vélekedett, hogy az nemcsak a térségben, hanem a tengerentúlon is sikert arathat.

A Magic Boys egyelőre az előkészítés fázisában van. A forgatókönyvet a rendező, Orosz Dénes és Ivo Marloh közösen írták, most még "csiszolgatják" a könyvet, alakítgatják a karaktereket - árulta el Koltai Róbert.

A nyárra tervezett forgatás részben Magyarországon - elsősorban Budapesten - részben Londonban lesz. A félig angolul, félig magyarul beszélő vígjátékban Pindroch Csaba és Szabó Győző összeszokott párosa alakítja az ál-vetkőzőfiúkat, a Hegylakó című sorozatból ismert Adrien Paul pedig egy Londonban élő magyart kelt életre. Az alkotók úgy tervezik, hogy a komédiát 2010 elején mutatják majd be.

Michael Madsen a közép-európai idő szerint hétfő kora reggel véget ért Oscar-gálával kapcsolatban örömét fejezte ki, hogy az akadémia mostanában a kis költségvetésű produkciókat is díjazza. Elárulta, hogy ő személy szerint Mickey Rourke-nak drukkolt, de Sean Penn sikerének is nagyon örül. A legjobb filmnek járó Oscart elnyert Gettómilliomos sikerét is előremutatónak és megérdemeltnek tartotta, azt pedig, hogy Heath Ledger A sötét lovagban nyújtott alakításáért posztumusz Oscar-díjat kapott igazán szép gesztusnak nevezte. "Meg is érdemelte: ennél gonoszabb Jokert senki sem tudott volna kreálni" - tette hozzá.
"Engem nem izgatnak a díjak, amennyire csak lehet, távol tartom magam a hollywoodi pörgéstől" - jegyezte meg a filmsztár.

Mint mondta, nincs igazi szerepálma, de egy történelmi filmben azért szívesen szerepelne. "Bírom a kosztümöket, csak az a baj, hogy a legtöbb történelmi személy aprócska volt, én viszont nagyra nőttem" - tette hozzá Michael Madsen.

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés