bezár
 

irodalom

2016. 04. 30.
Első Pesti nő est a Vallai kertben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Első Pesti nő est a Vallai kertben Tényleg pesti-e a pesti nő? És ha nem teljesen, akkor miért pont a Balaton a szíve csücske? Megdobban-e a pesti nő szíve, mikor kezébe veszi élete első kötetét, és miért érzi fontosnak, hogy átadjon, tanítson valamit másoknak? Balogh Endre, a Prae.hu művészeti portál főszerkesztője ezeket a témákat járja körbe a Pesti nő blog vendégeivel az est során a Rumbach Sebestyén utcai Vallai kertben, 2016. május 4-én este hét órától

Kőrösi Zoltán író, szerkesztő megfogalmazása szerint „Budapest egy hervadófélben szomorkodó asszony, aki időnként a sminkkészlethez nyúl, s megrázza magát. Aki még ma is bontja a virágait és a világ legszebb lányainak szolgál otthonául.” Bach Máté fotográfus is leginkább egy nőhöz tudná hasonlítani Budapestet. Azért indította el 2012 áprilisában a Pesti nő blogot, hogy megörökítse a főváros női energiáit, és, hogy rávilágítson arra, hogy a sokszínűség nemcsak Budapestre, hanem az itt élő nőkre is jellemző.

A Pesti nő blog interjúit 2015 decemberétől Izsó Zita és Mesterházy Fruzsina készítik. Az első est vendége két nem teljesen pesti nő: Bede Anna, matematika tanár és a Vegasztrománia gaszto-dizájn blog írója-dizájnere-fotósa, illetve Dr. Kovács Emőke, történész, a Gulág Emlékév szakmai vezetője, aki évekig a Siófoki Könyvtárt igazgatta.

Az est két vendégében sok a közös vonás: valamiképp kötődnek a Balatonhoz, mindkettejük munkásságából könyv született, és mindkettőjük életében aktívan jelen van a művészet. A két vagány, szuper intelligens és városi, rohanó tempót diktáló vendég mellett az est során Bach Máté és Mesterházy Fruzsina is mesél a pesti nők ezer arcáról, Varga Jenő pedig hegedűn töri meg a csendet.

2016. novemberére az Athenaeum jóvoltából könyv kerekedik a Pesti nőből, de addig még sok izgalmas esten találkozhatnak az érdeklődők a blog szereplőivel és alkotóival.

Az est jelképes, 500Ft-os jegyár ellenében tekinthető meg.

Az esemény részletei itt találhatók a Facebookon.

Pesti nő

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés