bezár
 

színház

2016. 05. 26.
A Cirque du Soleil és a Varekai-előadás Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négy előadást tart a világhírű Cirque du Soleil jövő tavasszal a magyar fővárosban. A kanadai székhelyű utazó társulat Varekai című produkcióját 2017. május 12-én, 13-án (dupla előadás) és 14-én mutatja be a Papp László Budapest Sportarénában.

Varekai egy sokszínű különleges világ, ahol bármi lehetséges - egy vulkán tetején, az erdő mélyén. A történetben egy fiatal, magányos férfi Varekai fantasztikus teremtményei között találja magát és egy abszurd élmény részesévé válik: újra felfedezheti az életet, és rácsodálkozhat a világ és az elme rejtélyeire - szerepel a szervező Live Nation által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott ajánlóban.
    

Szkéné színház

A Varekai szó roma nyelven azt jelenti: bárhová. A Dominic Champagne által rendezett előadás a nomád lelkek, a szellem és a hagyományos cirkuszművészet előtt adózik.
    

A Cirque du Soleilt egy utcai előadóművészekből álló húszfős csoport alapította 1984-ben. A québeci központú szervezetnek jelenleg négyezer alkalmazottja van, köztük 1300 művész ötven különböző országból. A Cirque du Soleil öt kontinens több mint négyszáz városában fellépett már, több mint 160 millió néző előtt.
    

A cirkusz 2007-ben és 2008-ban Delirium, 2010-ben Saltimbanco, 2012-ben Alegría, 2013-ban a Michael Jackson: The Immortal, tavaly februárban pedig Quidam című nagyszabású akrobatikus darabjával lépett fel Magyarországon. A kortárs cirkusz jelentős képviselőjének számító társulat előadásainak jellegzetessége a karakterek és a történet erős szerepe, az élő zene, valamint a személyre szabottan, Montréalban kézzel készített jelmezek, cipők és más kellékek.
    

A legújabb színpadtechnikával és több mozgó vetítőfallal dolgozó, minden dalnál színpadképet váltó előadás alatt stroboszkópot is használnak, ködgép és különböző pirotechnikai elemek mellett.
    

A Varekai című előadás Budapesten 2017. május 12-én pénteken 20 órakor, május 13-án szombaton 16 óra 30 perckor és 20 órakor, május 14-én vasárnap pedig 16 óra 30 perckor kezdődik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon

Más művészeti ágakról

Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés