bezár
 

színház

2016. 05. 30.
Növelte bérleteseinek számát a nyíregyházi színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A tavalyihoz hasonló nézőszám mellett növelte bérleteseinek számát 2015/16-os évadában a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház - közölte a nyírségi teátrum ügyvezetője a hétfői évadzáró társulati ülésen.

Kirják Róbert elmondta, hogy idén mintegy 95 ezer néző volt kíváncsi a színház előadásaira, 21 598-an pedig bérletet váltottak, ami 234-el több, mint a 2014/15-ös évadban. Ehhez hasonló emelkedésre az elmúlt tíz évben nem volt példa - jegyezte meg.
    

Szkéné színház

Az előző szezonhoz képest négy előadással többet, 437-et teljesített a társulat, amit országosan is kiemelkedő teljesítménynek nevezett az ügyvezető. A szezon legsikeresebb előadásai között Ivo Krobot Túl zajos magány és Olt Tamás Taurin-Trauma című darabjait említette Kirják Róbert. A Túl zajos magányt a Pécsi Országos Színházi Találkozón is bemutatják, a Belügyminisztérium támogatásával színpadra állított Taurin-Traumából pedig ősszel országszerte további nyolc előadást tartanak.
    

A 2016/17-es színházi szezonban öt nagyszínpadi és három kamaraszínházi bemutatóra várják a nézőket, de négy gyerek- és egy vendégelőadást is láthat majd a nyíregyházi közönség - mondta Kirják Róbert.
    

A nagyszínpadon műsorra tűzik Déry Tibor, Pós Sándor, Presser Gábor és Adamis Anna Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicaljét Tasnádi Csaba rendezésében. Az Emilia Galotti című Gotthold Ephraim Lessing-darabot Keresztes Attila állítja színpadra. Michael Frayn Függöny fel! című vígjátékát Puskás Tivadar rendezi. Hamvai Kornéltól a Castel Felicét Göttinger Pál színrevitelében láthatják a nézők. Thornton Wilder, Michael Stewart és Jerry Herman Hello, Dolly! című vígjátékát pedig Szente Vajk rendezi.
    

A Krúdy Kamaraszínpadon Borisz Akunyin Sirály című darabját, Jimmy Roberts és Joe DiPietro Ájlávjú. de jó vagy, légy más! című zenés művét, és a Főfőnök című Lars von Trier-film színpadi adaptációját mutatják be.
    

A hétfői társulati ülésen kiosztották a most záruló évad elismeréseit is: Horváth László Attila színész a város nívódíját és a társulat Móricz-díját is megkapta, a műszaki személyzetnek adható Arany-kalapács díjjal Pápai László anyagbeszerzőt jutalmazták, a teátrumot korábban 16 éven keresztül vezető Tasnádi Csaba rendezőt pedig a társulat örökös tagjává választották.
    

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az évadzárón elmondta, hogy a város közgyűlése várhatóan június végi ülésén írja ki a színházvezetői pályázatot, a pályáztatást október végéig le szeretnék zárni. (Schlanger Andrásnak, a Móricz Zsigmond Színház Nonprofit Kft. 2015. február 19-én megválasztott ügyvezetőjének megbízatását 2016. február 9-én indoklás nélkül, rendes felmondással szüntette meg a polgármester,  aki az ügyvezetői feladatokkal a 2002 óta a színház vezetésében dolgozó cégvezetőt, Kirják Róbertet bízta meg.)

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés