bezár
 

art&design

2016. 05. 30.
New Yorkban nyílt Moholy-Nagy életműtárlat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A New York-i Guggenheim Múzeumban nyílt Moholy-Nagy László életművét bemutató kiállítás; a hetven éve elhunyt magyar képzőművész munkásságát Future Present címmel mintegy háromszáz alkotáson keresztül tekinti át a világhírű múzeum.

A Solomon R. Guggenheim Alapítvány, a Chicagói Művészeti Intézet és a Los Angeles Megyei Művészeti Múzeum együttműködésében megvalósult tárlat anyaga amerikai és európai magán- és közgyűjteményekből származik; számos munka soha nem szerepelt még kiállításon.

A művek között megtalálhatók kollázsok, rajzok, filmek, festmények, fotók, fotogramok, fotómontázsok és szobrok is - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Balassi Intézet.

A közlemény szerint az életműtárlat szeptember 7-ig látható a Guggenheim Múzeum Rotundájában, majd az anyagot Chicagóban és Los Angelesben is kiállítják.

A tárlathoz Modernity X Hungary címmel összművészeti fesztivál kapcsolódik New Yorkban. Az augusztus 14-ig tartó eseménysorozat négy kiemelt helyszínen többek között művészeti kiállítások, kortárs, könnyű- és komolyzenei koncertek segítségével idézi meg a magyar kultúrtörténet egyik legizgalmasabb időszakát, a magyar modernizmust és annak máig ható örökségét - áll a Balassi Intézet közleményében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés