bezár
 

színház

2016. 05. 31.
25. Weöres Sándor gyermekszínjátszó fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint ötszáz gyermek színjátszó részvételével rendezik meg a XXV. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál gáláját pénteken és szombaton Debrecenben - közölték a szervezők kedden a Vojtina Bábszínházban tartott sajtótájékoztatón.

Komolay Szabolcs kulturális alpolgármester fontosnak nevezte, hogy a gyerekek színházi környezetben mutathatják be produkciójukat, méghozzá fesztelenül, mert az országos gálán már nem pontoz, hanem szakmai értékeléseket fogalmaz meg a három színházi szakemberből álló zsűri.
    

Szkéné színház

Természetesen nem minden gyermek színjátszóból lesz felnőtt korában színész, de gazdagodnak ezáltal és felnőttként értő nézői lesznek a színháznak - vélekedett Komolay Szabolcs.     
    

Csáki Szabolcs, a fesztivált rendező Magyar Drámapedagógiai Társaság elnökségi tagja kiemelte: az idei gyermekszínjátszó találkozóra 210 csoport jelentkezett, ami csaknem négyezer gyermek részvételét jelentette a megyei és a regionális versenyeken.
    

A 25. találkozó debreceni gáláján 25 csoport - 20 hazai és 5 határon túli - mutatkozik be a Vojtina Bábszínházban és a Csokonai Színházban, valamint a város több pontján megrendezésre kerülő fesztiválprogramokon - fűzte hozzá.
    

Asbóth  Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatója hozzátette: a találkozó kísérő eseményeként pénteken színházi nevelési és színházpedagógiai konferenciát szerveznek a Déri Múzeum dísztermében Fókuszban a kamaszok: történetek és színházi formanyelvek címmel.
    

A szakmai nap hasznos lehet mindazoknak, akik a 12 éves életkortól kezdődő, változások sokaságát megélő kamaszokkal foglalkoznak - jegyezte meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés