bezár
 

film

2016. 06. 23.
Tarr Béla életműdíjat vehet át Szlovákiában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tarr Béla rendező a filmművészet gazdagításában betöltött kiemelkedő szerepéért a trencsénteplici nemzetközi filmfesztivál Arany Kamera életműdíját veszi át csütörtökön Szlovákiában.

Tarr Béla vasárnap A rendező mint filozófus címmel tart mesterkurzust a portugáliai Espinho nemzetközi ifjúsági filmfesztivál Training Ground elnevezésű fórumán - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap csütörtökön az MTI-vel.
    

A pályakezdő fiataloknak szóló rendezvény előadói között van Tarr Béla mellett Gemma Jackson, a Trónok harca-sorozat látványtervezője; Mark Sanger, a Gravitáció Oscar-díjas vágója; Gareth Wiley, Woody Allen több filmjének producere, valamint Joe Walker, a 12 év rabszolgaság és a Sicario - A bérgyilkos vágója.
    

Hétfőtől a portugál filmarchívum, a Cinemateca Portuguesa szentel vetítéssorozatot Tarr Béla munkásságának  Lisszabonban. Az egy héten át tartó retrospektív címe Találkozás Tarr Bélával (Encontro com Bela Tarr).
    

Tarr Béla alkotásai közül látható lesz az 1982-ben forgatott Panelkapcsolat és a Macbeth (1982), a világhírt meghozó Kárhozat 1987-ből, a cannes-i filmfesztiválon is bemutatott A londoni férfi (2007) című nagyszabású európai koprodukció, valamint Tarr Béla filmválogatása, köztük Jancsó Miklós Szegénylegények (1965), Ivan Passer Intim megvilágításban (1965), Rainer W. Fassbinder A vendégmunkás (1969) és Alfred Hitchcock Téboly (1972) című világhírű alkotásai.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés