bezár
 

film

2016. 06. 24.
Megnyílt Kína első Dolby Cinema prémium mozija
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megnyílt csütörtökön Ázsia első Dolby Cinema prémium mozija Kínában. Az ország legnagyobb mozilánca, a Wanda decemberig összesen tíz Dolby mozit akar üzembe helyezni - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A Wanda Mozilánc a Liaoning tartománybeli Dalianben nyitotta meg az első csúcstechnológiával felszerelt Dolby Cinema filmszínházat, amelyben először a Warcraft című filmet vetítik. A második Dolby mozi a napokban Csangcsunban nyílik meg, de hamarosan Csungcsingben és Csinanban is elkészül egy-egy újabb Dolby mozi.
    

A Wanda és a Dolby cég januárban jelentette be, hogy a következő öt évben száz Dolby mozi nyílik Kínában. A Wanda decemberre tíz Dolby filmszínházat ígért Kínában, az új mozikból Pekingbe és Csengtuba is jut majd.
    

A Dolby két éve kezdte el kiépíteni az IMAX-szal versengő csúcsmozis hálózatát. A prémium mozibrand vetítőit különleges nézőtérrel, a legkorszerűbb Dolby Vision-technológiával és Dolby Atmos hangrendszerrel szerelik fel. Jelenleg 20 ilyen mozi üzemel már az Egyesült Államokban, amelyek a Dolby Cinema AMC moziláncához tartoznak, s év végéig a számuk harmincra nő. Európában négy Dolby Cinema működik.
    

A Wanda Mozilánc - a Wanda Csoport tagja - 311 filmszínházat üzemeltet Kínában, de Ausztráliában, Új-Zélandon is találhatók mozijai, összesen 2700 vetítőterme van.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés