bezár
 

színház

2016. 06. 27.
A Színház- és Filmművészeti Egyetem 2018-ban kezdene átköltözni az új campusba
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) a mostani elképzelések szerint 2018-ban kezdené átköltözését a tervezett új campusba. Erről az intézmény kancellárja beszélt az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

"A megálmodott campust várhatóan nem egyszerre, illetve nem egy időben vehetjük birtokba. Végső döntés még nem született, tervek vannak" - fogalmazott Vonderviszt Lajos.
    

Szkéné színház

Mint kifejtette, az SZFE új campusában legalább két színházterem lesz, közülük az egyik európai szintű, mozgatható nézőterű, megfelelő mechanikával felszerelt lenne. Épülne továbbá modern moziterem, valamint stúdiók a tévés és filmes felvételek számára.
    

"Az egyetem jó ideje az állandósult ideiglenesség állapotában van, hiszen olyan épületekben működik, amelyeket nem oktatási, különösen nem művészeti oktatási célra terveztek. Ki akarjuk használni azt a lehetőséget, ami világszinten is ritka, vagyis hogy a filmes és színházi képzés egymás mellett zajlik. Egy új campusban ezeket a szinergiákat jobban ki lehetne használni" - hangsúlyozta a kancellár.
    

Az egyetem múlt heti tanévzáró sajtótájékoztatóján közölte, hogy a felsőoktatásért felelős államtitkársággal közösen programot indít egy új campus létrehozására. A tervek szerint egy olyan egyetemi campust hoznának létre, amely egyesíti a jelenleg széttagoltan működő struktúrát. A korszerű, energiatakarékos létesítmény olyan közösségi térként is funkcionálna, amely a közönség - a főváros és a 8. kerületi Palotanegyed lakossága, illetve a más egyetemeken tanuló fiatalok - igényeit is képes lenne magas szinten kiszolgálni.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
John a Latinovitsban
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés