bezár
 

zene

2016. 07. 08.
Jön a Crescendo Nyári Akadémia
Tokaj, 2016. július 25. - augusztus 8.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alig egy hónap múlva indul a 13. alkalommal megrendezésre kerülő Crescendo Nyári Akadémia, melynek idén harmadszorra Tokaj ad otthont. 

A nemzetközi, kéthetes, komolyzenei mesterkurzusokon ebben az évben először köszönthetjük új művészprofesszorként Dr. Kalló Zsoltot és Ning Kamot (hegedű), Jean-Jacques Goumaz-t (oboa), Dinu Serfezit (brácsa), Jozef Luptakot és Kállay Ágnest (cselló). Régiek közül pedig 2016-ban is tart kurzust többek között Meláth Andrea, Bretz Gábor, Szabóki Tünde, Varga Gábor. Immár 13. esztendeje tanárunk Dallos Erika, Kaposi Gergely, Dr. Dominkó István, Dominkó Sallai Csilla és Füzesséry Attila. A diákok a világ számos pontjáról érkeznek, és olyan nagyhírű intézmények hallgatói, mint például a Royal Academy of Music (London), Bard College (New York), Hochschule für Musik (Nürnberg), Hochschule für Musik (Hamburg), Juilliard School (New York), valamint a hazai felső- és középfokú oktatási intézmények.

Szólóhangszeres és kamaraórák, zenekar és operajelenetek idén sem maradnak el, s mindez a barokktól a jazzen át a kortársig képviselteti magát. Kiemelt szerepet kapnak olyan szerzők, akikhez évforduló kapcsolódik: Shakespeare-operajelenetek sorával emlékezünk meg az angol drámaíró hálának 400. évfordulójára. Antonín Dvořák zeneszerző születésének 175. évfordulóját pedig a IX. (Újvilág) szimfóniával ünnepeljük a Nyári Akadémia Gálakoncertjén, Delta David Gier vezényletével.

A képzés mellett a Crescendo komoly hangsúlyt fektet arra is, hogy olyan útmutatást is adjon hallgatóinak, amely a művészeti pálya kibontakoztatásában segítség lehet. Ebben az évben a szakmai programok mellett a kreativitás a fő téma, mely számos előadás, közösségi program alapjául szolgál. Néhány előadásunk címe: A kreativitás mint életstílus, A kreativitás eredete, A kreativitás megtartása a nehéz munka közepette, illetve A kreativitás megőrzése előadó-művészetünkben.

A két hét folyamán, mely a Crescendo Fesztiválban csúcsosodik ki, egy zenetörténeti előadás és egy irodalmi-zenés esten kívül több mint húsz koncertre kerül sor Tokaj különböző pontjain, ahol fellépnek az ott tanító művésztanárok, a tavalyi Crescendo versenygyőztesei, az idei hallgatók legkiválóbbjai a különböző tanszakokról. Barokk, jazz- és ifjúsági hangverseny és karvezetéskurzus zárókoncertje mellett a katolikus szentmisét és református istentiszteletet is muzsikával színesítik a Crescendo diákjai.

 

További információ:

www.crescendohungary.org

www.facebook.com/crescendosummerinstitute

office@crescendohungary.org

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés