bezár
 

zene

2016. 08. 28.
Jakab Roland Attila képviseli Magyarországot a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elindult Jakab Roland Attila hegedűművész, a Virtuózok különdíjasa vasárnap Kölnbe, ahol Magyarországot képviseli a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén - hangzott el az M1 aktuális csatornán.

A fiatal művész a televíziónak elmondta: Pablo de Sarasate spanyol zeneszerző Cigány dalok című művével készült a jövő vasárnapi versenyre.

Hozzátette, hogy szereplésével nemcsak Magyarországot, hanem szülőhelyét, Erdélyt is képviselni szeretné a megmérettetésen. "Szakmailag elég nehéz feladat lesz, mert 11 országból benne lenni az első legjobb háromban nem lesz valami könnyű" - tette hozzá.

A Magyarországot képviselő versenyző mellett Ausztria, Csehország, Norvégia, San Marino, Svédország, Horvátország, Németország, Málta, Lengyelország és Szlovénia egy-egy fiatal zeneművésze küzd a győzelemért Kölnben.

Peller Mariann, a Virtuózok producere - aki elkíséri a hegedűművészt Németországba - azt mondta: "nagy reménységet" látnak Jakab Roland Attilában, hiszen komoly tanárok készítették fel a versenyre és bízik benne, hogy jó eredményt ér majd el.

A versenyt élőben közvetíti szeptember 3-án a Duna televízió.

A Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyét 1982-ben alapította az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU - European Broadcasting Union). A viadal az Eurovíziós Dalfesztivál komolyzenei "kistestvére". Magyarország eddig három alkalommal nevezett be a kétévente megrendezett versenybe: 1994-ben Faragó Márk zongorista, 2000-ben Rácz Ödön nagybőgős, 2014-ben Devich Gergely gordonkaművész képviselte hazánkat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés