bezár
 

zene

2016. 09. 25.
Bérházkoncertet ad a Soharóza a Paloma dizájnudvarán hétfőn
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy budapesti bérházban ad koncertet Közös képviselet címmel a Soharóza nevű alternatív kórus, az előadásba az előzetesen regisztrált közönséget is beleszövik.

A társulat egymás után két koncertet is ad a dizájnboltoknak is helyt adó, de lakóházként funkcionáló patinás Kossuth Lajos utcai Paloma művészudvarban.

Az előadás koncepcióját a darabot író és rendező Szilvay Máté egy bérházi lakóközösségre alkotta meg a Kiss Ákos médiadizájner házfalakra vetített vizuáljával szoros harmóniában. A koncert különlegessége, hogy az alkotók az előzetesen regisztrált közönséget is beleszövik az előadás anyagába - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Közös képviseletet két teltházas előadással mutatták be tavaly októberben egy V. kerületi, Molnár utcai bérházban, és az idei Ördögkatlanon is nagy érdeklődés övezte az ott részleteiben megismételt műsort.

A produkcióban a Soharóza énekesei jellegzetes bérházi figurákat, hétköznapi embereket formálnak meg, és saját tapasztalataikból vagy mások tipikusnak vélt frusztrációiból, konfliktusaiból, vágyaiból áll össze a kórus és a ház egyszeri története.

Az előadás sokszínű zenei anyagában megtalálható a kortárs minimalista kompozíció, a sanzon, a bolgár népdal és a szanszkrit mantrák; az elhangzó prózai szövegek hol egy régi pártlapból, hol egy kortárs költőtől vagy akár a Wikipédiáról származnak.

A Soharózának volt már koncertje erőműben, törökfürdőben és barlangban is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
A 14. Frankofón Filmnapokról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés