bezár
 

zene

2009. 03. 11.
Hét másodperc alatt elfogytak a McCartney-jegyek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hét másodperc alatt elkelt az összes jegy Sir Paul McCartney áprilisi Las Vegas-i koncertjére.
A brit sztárzenész a Hard Rock Hotel and Casino New Joint elnevezésű új koncertcsarnokát nyitja meg előadásával április 19-én.

A BBC értesülése szerint a négyezer belépőjegy hét másodperc alatt elfogyott. A fellépést meghirdető cég szóvivője olyan éjszakát ígért a szerencséseknek, "amilyet Vegas még sohasem látott".

A Hard Rock szórakoztatási elnökhelyettese szerint Sir Paul azért vállalta a felkérést, mert "valódi régi vágású rockshow-ra vágyott", kis nézőszámmal, hogyha kilép a színpadra, minden tekintet rászegeződjön - szerepelt a Las Vegas Sun internetes híreiben.

A jegyeladás gyorsasági rekordját a Take That együttes tartja: tavalyi Circus turnéjuk 600 ezer belépője mindössze négy és félóra alatt talált gazdára. A McCartney-koncert szervezői azt állították, hogy túlszárnyalták ezt a rekordot, de ezt még hitelesítenie kell a Guinness Rekordok Könyvének.

A 60 millió dollárból (14 milliárd forint) épült Joint kétszer nagyobb a korábbi koncertcsarnoknál, ahol az elmúlt 14 évben olyan sztárok léptek fel, mint Bon Jovi, az Oasis, a Linkin Park vagy a The Killers - idézte fel a brit hírszolgálat.

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.

Más művészeti ágakról

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés