bezár
 

irodalom

2016. 11. 22.
Pénz: Jogdíjjogosultakat keres a MISZJE
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) a könyvtári haszonkölcsönzések után járó jogdíjak kifizetésével foglalkozó szervezet. 

Az állami költségvetési forrásból (2016-os év 79.2 millió forint) biztosítja a könyvtári kölcsönzésből származó jogdíjak kifizetését, melyről a MISZJÉ-nek kell gondoskodnia.

A szervezet az adatszolgáltató könyvtárak adatai feldolgozásával állapítja meg, hogy az adott kölcsönzési évben (2016-ban a 2014-es kölcsönzési adatok feldolgozása és a vonatkozó jogdíjak kifizetése folyik) mely szerzőnek mekkora jogdíj jár könyvei könyvtárakból történő kölcsönzése után.

Szak- és szépíró, fordító és szerkesztő egyaránt jogosult jogdíjra. A jogdíj megállapításának nem feltétele sem az, hogy a szerző bejelentse megjelent műveit, sem az, hogy az Egyesület tagja legyen.

MISZJE

A MISZJE most nyilvánossá tette honlapján azon szerzők neveit és legkölcsönzöttebb műveik címét, akiknek az adott évben feldolgozott könyvtári kölcsönzési adatok alapján van kifizethető, azaz bruttó 10.000 forintot meghaladó jogdíjuk.

A lista itt érhető el: WANTED – jogosultakat keresünk

Fontos:

1. Aki magára lelt a listán, de már van szerződése, jelezze, ha az elmúlt évben történt változás adataiban. (Ha nem történt, semmit sem kell tennie!)
2. Ha magára talált, de még nincs szerződése, kérjük, írjon a jogkezelőnek! (miszje@miszje.hu)
3. Ha egy ismerőse neve tűnik fel, szóljon neki!

A nem kifizethető jogdíjak a szervezet felosztási szabályzatának megfelelően összeadódnak, ha elérik a bruttó 20.000 forintot, azokat is kifizethetővé válnak! A szervezet hamarosan nyilvánossá tesz egy olyan listát is, mely tartalmazza, az elmúlt évek még ki nem fizetett jogdíj összegei alapján mostanra kifizethetővé vált szerzők neveit és a nevükhöz kapcsolódó legkölcsönzöttebb könyvek címeit.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés