bezár
 

film

2016. 12. 04.
Újra a Vaiana nyerte az észak-amerikai mozis hétvégét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A bemutatása utáni második héten is a Vaiana című Disney-animáció nyerte az észak-amerikai mozis hétvégét 28,4 millió dolláros jegyárbevétellel (8,3 milliárd forint), így a múlt hetivel együtt már 119,9 milliót keresett - írta a Variety.com.

A hálaadásnap utáni hétvége általában nem hoz nagy tolongást az amerikai mozikban, a Vaianának, az ősi Indonéziában játszódó családi animációnak nem is volt erős vetélytársa.

Az egyetlen jelentősebb bemutató A démon arca volt, mely azonban erősen elmaradt a várt 4-5 millió dolláros nyitó hétvégi eredménytől, csak 2,6 millió értékben váltottak rá jegyet a nézők.

A horror főszereplője egy tudós - Aaron Eckhart alakítja -, aki behatol egy 11 éves kisfiú tudatába, hogy megszabadítsa az őt megszállva tartó, hatalmas erejű démontól. A film produkciós költségei 5 millióra rúgtak, 1700 filmszínház vetítette a hétvégén.

Még szerényebb eredmény hozott a másik debütáló alkotás, a Freestyle Releasing Believe című karácsonyi drámája, 639 filmszínházban 602 ezer dollárrért vettek rá jegyet.

A toplista második helyét megtartotta a Legendás állatok és megfigyelésük című, a Harry Potter-univerzum világából született fantáziafilm, mely most 18,5 milliót hozott, ezzel észak-amerikai jegyárbevétele 183,5 millió dollárra nőtt.

A Paramount Érkezés című sci-fije a harmadik helyet szerezte meg 7,3 millió dollárral, ezzel eddig 73,1 milliót keresett. Ugyancsak Paramonut-film, a Szövetségesek című második világháborús románc foglalja el a toplista negyedik helyét, a hétvégén 7 milliót adott eddigi 28,9 milliós bevételéhez.

A Marvel Doktor Strange című képregénymozija is bekerült az első ötbe, 6,5 millió dollárral hizlalta 215,3 milliósra az észak-amerikai bevételét.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés