bezár
 

zene

2017. 01. 11.
V4 Jazz Fesztivál
2017 01.13-14. Budapest Jazz Club
V4 Jazz Fesztivál A visegrádi egyezmény létrejöttének apropóját egy középkori megállapodás adta. A visegrádi királyi palotában 1335 novemberében Károly Róbert magyar király kezdeményezésére tanácskozást tartottak III. Kázmér lengyel és Luxemburgi János cseh király részvételével. A három ország találkozójának célja az volt, hogy elsimítsák ellentéteiket és gazdasági-politikai együttműködésben állapodjanak meg Bécs árumegállító joga ellenében.

A V4 Jazz Fesztivál fő célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a “visegrádi négyek” kiemelkedő jazz formációit. A lengyel, cseh, szlovák és magyar klubok és zenekarok napjainkban különb kapcsolatot ápolnak amerikai vagy nyugat-európai szervezetekkel és együttesekkel, mint  egymással. A fesztivál megrendezésével ezen szeretnének finomhangolni, és nem utolsó sorban elhozni és bemutatni a hazai közönségnek a legizgalmasabb produkciókat.

Mindennek keretében lép színpadra a kétnapos fesztivál első napján a cseh jazz szcéna “nagy öregjei” közé tartozó Julius Baros formációja, valamint az itthon is sztárként ünnepelt, még mindig  fiatalnak számító és legalább ennyire zseniális Hodek Dávid zenekara.

A második napon hazai színekben az Egyesült Államokban és Ázsiában is jegyzett Tzumo Árpád produkcióit hallhatja a közönség, őket követően pedig a Przemek Borowiecki által vezetett kísérletező 3Jets Trio zárja a fesztivál programját.

 

Az eseményt a Lengyel és a Szlovák Intézet is támogatja. 

 

Részletes program: 

 

01.13.: 20:00: BROSS TRIO (SK) / 21:30: JULIUS BAROS QUARTET (CZ)

01.14.: 20:00: SOLATI (H) / 21:30: 3JETS (PL)

 

Budapest Jazz Club – 1136 Hollán Ernő utca 7. 

A belépés ingyenes! 

Http://www.bjc.hu

V! Jazz Fesztivál

nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés