bezár
 

zene

2017. 01. 16.
Cseh Tamás-emlékest lesz Veszprémben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bemutatják A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában című filmet, könyvbemutatók várják az érdeklődőket és Cseh Tamásra emlékeznek dalaival a magyar kultúra napja alkalmából Veszprémben - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a város polgármesteri hivatalának sajtószóvivője.

Hajas Bálint elmondta, hogy a szerdától hétfőig tartó programsorozat a zene az irodalom és a színházművészet jegyében zajlik majd.
    

A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában című film bemutatóját követően a résztvevők Bárány Krisztián rendezővel és Pálffy Géza kutatócsoport-vezetővel beszélgethetnek szerda este a Hangvilla rendezvényközpontban - közölte.
    

Vitéz Arnóczy Mátyás Pál Egy szívvel - két hazában. Rendületlenül 56 igazságáért! című életrajzi könyvét mutatja be a szerző pénteken a városházán - mondta a sajtószóvivő.
    

Felfedező utak - Szecessziós épületornamentika a vidéki Magyarországon című kötetet a szerző, Keserű Katalin művészettörténész és Brunner Attila művészettörténész mutatja be, a könyvbemutatót követően pedig Medgyaszay 140 - A vasbeton építőművésze címmel kamarakiállítás nyílik pénteken a Laczkó Dezső Múzeumban. A Felfedező utak című kötet szerzői a díszítményeken keresztül mutatják be a magyar városok szecessziós épített örökségét. A kamarakiállítás a legjelentősebb veszprémi szecessziós épületek tervezőjének, Medgyaszay Istvánnak állít emléket, aki 140 esztendeje született - részletezte Hajas Bálint.
   
Ádámok és Évák ünnepe címmel a megye középiskolásai lépnek a Veszprémi Petőfi Színház színpadára szombaton, a többéves hagyományokhoz hűen, ezúttal magyar népmeséket adnak elő.
    

Hajas Bálint elmondta azt is, hogy Écsi Gyöngyi, Angyalbárányok című előadását láthatják a kicsik a Kabóca Bábszínházban vasárnap, a programsorozatot Cseh Tamás emlékest zárja hétfőn este a Hangvillában.  
    

A Vodku fiai és barátaik Cseh Tamás, Bereményi Géza és Másik János dalait játsszák.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés