bezár
 

film

2017. 01. 24.
Idén is van magyar Oscar-jelölt!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2017. február 26-áról február 27-ére virradó éjszakán, a 89. Oscar-gálán újra drukkolhatunk magyar alkotásnak, Deák Kristóf Mindenki (Sing) című rövidfilmje bekerült a rangos díj jelöltjei közé a legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriájában (Best Short Film, Live Action).

A film rövid tartalma: „1991-et írunk, a 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Az új helyen sok minden idegen és furcsa, de van remény: Zsófi bekerül az iskola híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt kell szembeszállniuk a kórusvezető Erika nénivel, aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik.” (port.hu)

A filmet 2016 márciusában, a Friss Hús rövidfilmfesztiválon láthatta először a hazai közönség, itt a Daazo.com elismerő oklevelét nyerte. A portál vállalta a Mindenki fesztiváloztatását is, amely ezután bejárta a világ rangos fesztiváljait, két Oscar-kvalifikáló díjat is begyűjtve, egyet a Chicagói Nemzetközi Gyerekfilmfesztiválon, egyet pedig a tokiói Short Shorts filmfesztiválon.

2017. március 4-én a Cinemax műsorán is megtekinthető lesz az alkotás.

Mindenki

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés