bezár
 

színház

2017. 02. 04.
Ismét internetes színháztörténeti vetélkedőt hirdet a Nemzeti Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is meghirdette internetes vetélkedőjét középiskolásoknak a Nemzeti Színház: a megmérettetés témája ezúttal a Bánk bán színházi története.

A vetélkedőre négyfős, 10. és 11. osztályos csapatokat (13 évfolyamos iskolák esetében 12-edikes diákokat is) vár a teátrum, akik felkészítő tanáraikkal együtt február 26-ig jelentkezhetnek a színház honlapján - áll a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Felidézik, hogy tavaly több mint 100 csapat jelentkezett a versenyre, amelyek közül a három internetes forduló után a legjobb hat került a Nemzeti Színházban tartott döntőbe. A tavalyi győztes a fővárosi Fazekas Gimnázium Nightingale nevű csapata volt, amelynek egyik tagja, Al-Farman Petra az idei verseny zsűrijébe is bekerült.

A zsűri tagja még Söptei Andrea és Rácz József színművész, A. Szabó Magda, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója és Mészáros Martin, a Kaposvári Egyetem színészhallgatója. A színész zsűritagok maguk is játszanak majd a Nemzeti Színházban idén nyár elején bemutatandó Bánk bánban.

Az internetes fordulókon a csapatoknak kreatív feladatokat kell majd megoldaniuk (többek között filmet forgatni, plakátot tervezni, prezentációt készíteni), a Nemzeti Színház és a Bánk bán történetével kapcsolatban. A megoldott feladatokat a vetélkedő honlapjára kell feltölteni.

A három forduló során legjobb teljesítményt nyújtó csapatok közül ezúttal is hat kerül be a Nemzeti Színházban megrendezendő június 2-ai döntőbe.

A döntős csapatok tableteket, könyvutalványokat, színházbérleteket nyerhetnek, a győztes csapat iskolájába pedig egy napra kitelepül a Nemzeti Színház: előadásokat, rendhagyó iskolai órákat, jelmezbemutatót, beszédórát, olvasópróbát tartanak és a diákokkal focimeccset is vívnak.

A harmadik alkalommal meghirdetett vetélkedőre február 26-ig a nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo oldalon található űrlap kitöltésével jelentkezhetnek a csapatok, az első internetes forduló másnap, február 27-én kezdődik.

A közleményben kiemelik, hogy a Nemzeti Színház nagy hangsúlyt helyez a diákoknak szervezett programokra, az Ádámok és Évák című rendezvényükön például több mint 200 diák vett részt.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
színház

Zemlényi Attila és kabai lóránt darabja Miskolcon

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés