bezár
 

színház

2017. 02. 21.
Nem értékelte a Weöres Sándor Színház igazgatói pályázatát a szakmai bizottság
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem értékelte érdemben a szakmai bizottság Jordán Tamás jelenlegi igazgatónak a Weöres Sándor Színház ügyvezetői állására benyújtott pályázatát kedden - tájékoztatta az MTI-t az intézményt fenntartó önkormányzat kommunikációs vezetője.

Sütő Dániel közölte: a szakmai bizottság a pályázati körülményekkel kapcsolatban több mint egy órás vitát folytatott, majd anélkül, hogy érdemben értékelte volna az ügyvezetői pályázatot, berekesztette ülését. Így a szakmai grémium ajánlása nélkül kerülhet a pályázat a szombathelyi közgyűlés elé, amely március 2-i ülésén vagy ismét kinevezi az egyedül pályázó Jordán Tamást, vagy új pályázatot ír ki.
    

Szkéné színház

A Weöres Sándor Színház ügyvezetői tisztségére tavaly december 15-én írt ki pályázatot Szombathely önkormányzata, miután a jelenlegi ügyvezető ötéves megbízása idén szeptember végén lejár. Az állásra ketten adták be a pályázatukat, Dér András filmrendező és Jordán Tamás színművész, a teátrum jelenlegi vezetője.
    

A határidő lejárta után Jordán Tamás nyilvánosságra hozta pályázatát, Dér Andrásét pedig a szombathelyi nyugat.hu portál "szerezte meg" és február 15-én közzé is tette. Ezt követően a lap arról tudósított, hogy a Weöres Sándor Színház teljes társulata Jordán Tamást támogatja.
    

Dér András a történtek után hétfőn visszavonta a pályázatát. Azzal indokolta visszalépését, hogy "mióta kiszivárgott a pályázata, a kialakult botrányos körülmények nem teszik lehetővé, hogy a pályázatban megfogalmazott szakmai ás művészi célokat teljesíteni tudja".

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
színház

Zemlényi Attila és kabai lóránt darabja Miskolcon
Horváth Florencia és Karádi Gergő Valójában senki című zenés irodalmi, színházi estje

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés