bezár
 

zene

2017. 03. 24.
Fiatal alkotók és előadók jelentkezhetnek a Népművészet Ifjú Mestere pályázatra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május 2-ig pályázhatnak 15-35 év közötti művészek hangszeres népzene, népdal, néptánc, népmese, valamint tárgyi alkotóművészeti kategóriában a Népművészet Ifjú Mestere pályázatra.

Dóra Fruzsina, a Hagyományok Háza néptánc szakelőadója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta, hogy a felhívás azoknak a fiataloknak szól, akik valamelyik népművészeti kategóriában elmélyedtek és megfelelő elméleti és gyakorlati tudással rendelkeznek.
    

"Az előadóművészeknek először egy dolgozatot kell benyújtani szabadon választott témában, amelynek tükröznie kell, hogy a pályázó ezzel a néphagyománnyal szoros és személyes kapcsolatban áll" - fejtette ki.
    

Mundrusz Anett, a Hagyományok Háza kézműves szakelőadója hozzátette: az alkotóművészeknek szintén dolgozattal kell pályázni, valamint egy ötdarabos, szintén a népművészeti hagyományokból táplálkozó tárgysorozatot is be kell adniuk. A tárgyakból később kiállítást rendeznek.
    

A pályamunkákat - tárgyalkotóknál a tárgyakat is - május 2-ig kell eljuttatni a Hagyományok Háza Népművészeti Módszertani Műhelyének címére.
    

A Hagyományok Háza az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából, a Népművészet Ifjú Mestere díj odaítélésének előkészítése érdekében hirdeti meg a pályázatot, a díjakat augusztus 20-án adják át.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés