bezár
 

zene

2017. 03. 25.
Akimer: különleges rockjáték ismert zenészekkel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismert zenészek közreműködésével, színházi koreográfiával kiegészítve tart lemezbemutató koncertet a nemrégiben alakult Akimer zenekar április 1-jén a budai MOM Kulturális Központban.

Az Akimert a Syrius Emlékzenekar énekese, Vasicsek János alapította, maga köré gyűjtve Szkladányi András basszusgitárost, a több formációban, például az Európa Kiadóban doboló Gyenge Lajost, Vastag Gábor gitárost, valamint Szabó Károly billentyűst - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

A felállást Micheller Myrtill dzsesszénekesnő, valamint két kiváló gitáros, Tátrai Tibor és Sipeki Zoltán erősíti vendégként; előbbi nemcsak szólistaként, hanem zeneszerzőként is közreműködik a Visz a víz című lemezen. Az együttest az Óbudai Danubia Kamarazenekara egészíti ki tizenhárom fúvós és vonós zenésszel.

A dalok meghatározó stílusa alapvetően a rock, de a műsorban megszólaló számokban a dallamos líra, a gospel vagy a rock and roll is jelen van. A Hajdú László rendező által színpadra állított produkcióban a közreműködő színészek a zenei anyaghoz kapcsolódó dramatizált rockjátékot mutatnak be.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés