bezár
 

art&design

2017. 04. 18.
Április végén jön a második Ukmukfukk Zinefeszt!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A renegát-fénymásolt szamizdat anarchista szelleme és a papírpornó becsúszott zabigyereke a zine. A formátum a maga nyers erejével bemutat a magazinoknak és olyat hoz, amit egészen biztosan nem látott még nyomtató, sőt olyan vérbeli nyomdászok sem, mint Vágási Feri. Áprilisban második alkalommal jönnek össze a fanok egy zine-szemlére az Anker’t-ben, csak úgy, ukmukfukk.

Nesze neked példányszám, üldözzön, aki akar. Nem, most az eladások nem számítanak, egy szuper-limitált számú kiadvány esetében bármit eltűr a nyomdafesték, amit egy képzőművész, egy animátor, egy grafikus, vagy bárki el tud képzelni, de vigyázz, mert itt még a papírnak is lelke van. A tavaly összeverődött Ukmukfukk-kollektíva kifejezetten a vizuálisan ütős, illusztratív darabokra bukik, olyan példányokra, aminek még a tapintása is felajzza az olvasóját, ráadásul idén még több külföldi ritkaságra csorgathatjuk a nyálunkat.

Az idén második alkalommal jelentkező printorgia április 30-án és május 1-jén lesz az Anker’t-ben. Tapizni ér, hiszen túl a zine-eken rengeteg ereklye sorakozik fel a romok között: képregények, printek, poszterek, matricák és kitűzők, amik között egy ital mellett válogathatunk, miközben maguk a szerzők is az arcukat adják mindehhez, várva a provokációt és a szerény elismerő hátba veregetést. Lesz is miért, hiszen a rengeteg zine éppen a fesztiválra datálja a megjelenését, de a gyűjtők egy-egy régebbi darabra is lecsaphatnak. Tallózz a témák és az izgalmas nyomdatechnikai megoldások között, de ne aggódj, senki sem néz majd ki, ha egy Tini Nindzsa Teknőcön vagy egy Star Wars-on akad meg végül a szemed.

Mit ad még az Ukmukfukk, ha mindez még mindig nem elég?

A fesztiválhoz több kísérőprogram is társul: április 26-án a Fiók Shopban zinepremier és kiállítás lesz az elmúlt év friss zine-terméséből; április 30-án a Kisüzemben a Rhodes TennisCourt X Fragmenter (FR/HU) zenei és animációs perfomanszt ad elő, utána pedig ugyanitt Ukmukfukk Zinefeszt buli 19 órai kezdéssel. A fesztivál zárónapján, május 1-én este, a Kisüzemben pedig balkáni művészek printkiállítása lesz.

Az Ukmukfukk Zinefeszt résztvevői:

Artpool / Blank-a-Book / BPZines / Centrala (POL/BGR) / Csodaceruza gyerekmagazin / DEPI fanzine / DEPOSIT / EDEN / ErreurHumaine / Gondnok / Hurrikan Press / Hüvelygomba femzine / Icipici Press / Intim Hulladék / KimikoZines / Klorofill / Komikaze (HRV) / KudlaWerkstatt (CZE) / László Márk / LOLLOSAURUS / MAMAphotobooks / Meetlab / Miracle (FRA) / Nero BlancoComix / Novo Doba (SRB) / Plágium2000 / Posthuman Productions / Rundgång (SWE) / Soybot (AUT) / Stripburger (SVN) / Symposion (SRB) / Szily Ferenc /Szurcsik Erika / Tonto (AUT) / Vidák Zsolt / XIBALBA / Vulkán Gallery / Zina / ZSIGER.hu Kiadó

Zenei aláfestés: Splatter (KüssMich, UH), Popdavec

 

A belépés ingyenes!

 

Ukmukfukk Zinefeszt–Hazai és külföldi kiadványok, képregények és poszterek vására

Időpont: április 30. (vasárnap), 12.00-19.00, május 1. (hétfő), 15.00-19.00

Helyszín: Anker’t (Budapest, Paulay Ede utca 33.)

 

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/ukmukfukkzinefeszt/

E-mail: ukmukfukkfeszt@gmail.com

 

Az Ukmukfukk Zinefeszt szervezői: Lerch Julcsi, Marjai Petra Lilla, Sebesvári Soma

Köszönet a segítségért: Herczeg Zsófi, Péter Judit, Rádi Gábor

 

Forrás/Közölt kép (a 2016-os Zinefesztről): Ukmukfukk Zinefeszt

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés