bezár
 

zene

2017. 04. 29.
Kamarazenei különlegességek szólalnak meg a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kamarazenei különlegességek szólalnak meg Priya Mitchell hegedűművésznő, Csillagh Katalin zongoraművész és Győri Noémi fuvolaművész előadásában május 3-án a Zeneakadémia Solti Termében.

A három művész a kamarazene különlegességeit, Weinberg, Schnittke, Sosztakovics, C. Ph. E. Bach és Berio műveit adja elő a Kamarazene karnyújtásnyira sorozat részeként.

Ilyen ínyencség például Weinberg miniatűrsorozata, Schnittke hegedűszonátája 1963-ból, vagy a 20. századi olasz avantgárd egyik vezéralakjának izgalmas duettjei - közölte a Zeneakadémia az MTI-vel.

Priya Mitchell, az Oxfordi Kamarazenei Fesztivál művészeti vezetője olyan neves muzsikusokkal dolgozott már együtt, mint Andrew Davis, Yuri Temirkanov, Fazil Say, valamint Maria Joao Pires, akivel önálló sorozatot is jegyzett a Wigmore Hallban.

Csillagh Katalin tízévesen lépett fel először a Zeneakadémia Nagytermében, ahol saját szerzeményét játszotta, 2013 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára. Tehetségét több nemzetközi verseny első díjával ismerték el. Győri Noémivel tíz éve kezdtek el zenélni, közös lemezük 2016 őszén jelent meg.

Győri Noémi, a londoni Royal Academy of Music első fuvolista doktori hallgatójának pályafutását a folyamatos kísérletezés határozza meg. Bevallása szerint önmaga és a hangszere határainak feszegetése szenvedélyévé vált, amely folyamatosan segíti a fejlődésben és energiával tölti fel.

Az eseményt a Zeneakadémia Koncertközpont rendezi.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés