bezár
 

színház

2017. 05. 14.
Sütő Judit kapta idén a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sütő Judit, a Vígszínház férfi szabóságának munkatársa kapta idén a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat, amelyet Eszenyi Enikő igazgató és Várkonyi Gáspár, Várkonyi Zoltán unokája adtak át szombaton A Pál utcai fiúk című előadás előtt a Vígszínházban.

A színháznak az MTI-hez szombaton eljuttatott közleménye szerint Sütő Judit 1995 októbere óta dolgozik férfi szabóként a Víg férfi szabóságán, első előadásai Shakespeare Macbeth-je és a Marton László rendezte Össztánc voltak, az Össztánchoz Jánoskúti Márta jelmezeit varrta. A huszonkét év alatt, több száz előadás létrejöttét.

Szkéné színház

"Kívülről-belülről ismeri a vígszínházi kosztümöket, ruhadarabokat, lexikonnyi tudásanyaggal rendelkezik a sok száz előadásról, melyekben közreműködött" - olvasható a közleményben.

A Várkonyi Zoltánról, a Vígszínház egykori főrendezőjéről elnevezett emlékdíjat 1984-ben alapította özvegye, Szemere Vera, a színház dolgozói titkos szavazással voksolnak az egyik évben műszaki, a másikban az adminisztratív munkakörben dolgozó kollégára.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés