bezár
 

film

2017. 05. 28.
Különdíjat adományozott a közmédia a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Olma Frigyes Gemenc - Az árterek világa című dokumentumfilmje nyerte a közmédia M5 kulturális csatornája különdíját a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon szombaton.

Dér Ágnes, az M5 csatornaigazgatója az MTI-nek elmondta: nem volt könnyű meghozni a döntést, mert az idei fesztivál stílusban és témaválasztásban is elképesztően színes palettát kínált.

"A film egész egyszerűen lenyűgöző. Ha valaki még soha életében nem látott természetfilmet, de ezt megnézni, biztos, hogy a műfaj rajongójává válik" - fogalmazott. Kiemelte: hat évig forgatták a Gemenc - Az árterek világa című filmet, amely nagy elkötelezettségről, természet iránti alázatot és szakmai tudásról tesz tanúságot. A díj odaítéléséről a fesztivál zsűrijének előzetes szűrése után a közmédia munkatársaiból álló szakmai grémium döntött.

Az M5 egyik alapfeladata az ismeretterjesztés, és az indulástól kezdve igyekeznek teret adni a magyar dokumentum- és természetfilmeseknek. A közmédia kiemelt médiapartnere a gödöllői fesztiválnak, és már a szemle programjában szereplő három filmre már sugárzási jogot is szerzett - hangsúlyozta Dér Ágnes.

Mint fogalmazott, méltatlanul keveset tud a magyar közönség arról, hogy ezek az alkotók elkötelezett munkával milyen fantasztikus filmeket készítenek, és ezekkel milyen elképesztő sikereket érnek el nemzetközi filmfesztiválokon. Ennek oka elsősorban az, hogy a mozik nem igazán szeretik vetíteni ezeket az alkotásokat, amelyeket ezért a forgalmazók online felületekre szorulva igyekeznek terjeszteni.

Az M5 csatorna hiánypótló módon minden hétköznap délután két-három órás műsorsávban sugározza főleg magyar alkotók dokumentum- és természetfilmjeit, amelyek a hétvégi műsorstruktúrában is kiemelt helyet kapnak - hangsúlyozta a Dér Ágnes. Hozzátette: a Gemenc - Az árterek világa című film is látható lesz az M5 műsorán.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés