bezár
 

art&design

2017. 06. 22.
Múzeumok éjszakája - Vasúti utazási kedvezményeket biztosít a MÁV
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Országszerte ötven százalékos alkalmi menettérti vasúti kedvezményt biztosít a szombati Múzeumok éjszakája programjaira utazó közönségnek a Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) - közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön.

A MÁV-START és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) által egyaránt biztosított kedvezmény bármely belföldi állomásról igénybe vehető a budapesti Keleti, Déli, Nyugati, Kelenföld és Zugló állomásokra, vidéken pedig Nagykanizsára, Szegedre, Püspökladányba, Debrecenbe, Mátészalkára és Szombathelyre.
    

A kedvezmény másodosztályú utazáshoz vehető igénybe. Első osztályon való utazáshoz a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatra a felárat meg kell fizetni. A kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban június 23-án kezdhető meg, a visszautazást pedig június 26-án éjfélig kell befejezni.
    

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a Budapestre látogatók esetében a Múzeumok éjszakája-karszalag és a menettérti jegy felmutatása mellett érvényes. A vidéki városokba utazók esetében az 50 százalékos alkalmi menettérti jegyet az érvényesítéshez a rendezvény helyszínén le kell bélyegeztetni.
    

Amennyiben hiányzik a belépő (karszalag), valamint elmaradt a bélyegeztetés, a vonaton a jegyvizsgáló teljes árúra egészíti ki a jegyet, és pótdíjat is felszámít - olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy a MÁV-csoport a fővárosban és számos vidéki helyszínen is programokkal várja a vasút iránt érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján.
    

Budapesten a Keleti pályaudvar személykocsiműhelyében egyebek mellett egy Z1 típusú személykocsin mutatnak be különféle vizsgálatokat, kerékmérést és ultrahangos repedésvizsgálatot a vasúttársaság szakemberei, a Magyar Vasúttörténeti Parkban többek között sínautóban lehet majd utazni, míg a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút Hűvösvölgy állomásán gőzmozdony-bemutató is lesz.
    

A MÁV nagykanizsai telephelyén a gőzmozdonyjavításkor használt gépeket, berendezéseket és eszközöket ismerheti meg a közönség, a Szegedi Forgalomirányítási Központban betekintést lehet nyerni a vasúti közlekedésben alkalmazott vonatkövető és forgalomirányító rendszerek működésébe, de más helyszínek mellett bemutatja tevékenységét a debreceni és püspökladányi állomás üzemi épülete is. Budapestről Gödöllőre a H8-as HÉV vonalán háromszor indítanak nosztalgiaszerelvényt a Múzeumok éjszakáján - áll a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés