bezár
 

zene

2017. 06. 24.
Szeptemberben rendezik az Érdi Jazz Fesztivált
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A koncertek mellett irodalmi est és színházi performance is várja az érdeklődőket az ingyenes Érdi Jazz Fesztiválon szeptember 5. és 10. között.

A fesztivál első napján Juhász Gábor gitárművész és Lackfi János író, költő lép színpadra, a Jazz és Irodalom című műsorban irodalmi alkotások hangoznak el zenei kísérettel a Szepes Gyula Művelődési Központban. Másnap a Malko Teatro előadása várja a közönséget, a színházi performance autentikus bolgár daloknak ad otthont Weisz Gábor (szaxofon), Kovács Tamás (ütőhangszerek) és Hadzsikosztova Gabriella (ének) jazz-zenészek előadásában, színházi elemekkel színesítve.

Szeptember 7-én Bögöthy Ádám (nagybőgő), Kovács Linda (ének) és Váczi Dániel (szaxofon) ad koncertet. A három muzsikus a tradíciók tisztelete mellett új hangzásvilággal kísérletezik, a kortárs zenében próbálnak maradandót alkotni, az érdi fesztiválon pedig leginkább saját szerzeményeiket mutatják be - közölték a szervezők az MTI-vel.

A város főterén lép színpadra a Sárik Péter Trió (Sárik Péter - zongora, Fonay Tibor - bőgő, Gálfi Attila - dob), valamint vendégei, Urbán Orsi énekes és a jazz élet meghatározó gitárosa, Gyárfás István Gyafi.

A magyar jazz napján, szeptember 9-én két különböző stílusú koncert lesz egymás után. Elsőként a Syrius Legacy nevű zenekar (Benkó Ákos - dob, Fonay Tibor - bőg, Ludányi Tamás - szaxofon, Tempfli Erik - billentyű, Vidákovich Izsák - szaxofon, fuvola) ad koncertet, amelyen a legendás Syrius együttes zenéi szólalnak meg mai hangzásban, áthangszerelve. Este Binder Károly, Borbély Mihály és Dresch Mihály muzsikál Horváth Balázs (bőgő) és Benkó Ákos (dob) kíséretével.

A fesztivált a László Attila és Oláh Kálmán Quartet zárja, amelyhez csatlakozik Soso Lakatos Sándor szaxofonos, a ritmus szekciót pedig Balázs Elemér és Lattmann Béla adja. Jazz standardek mellett leginkább Oláh Kálmán és László Attila szerzeményeit adják elő.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés