bezár
 

art&design

2017. 06. 26.
17. ARC - Vigyázat, civilek! Közérzeti pályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
17. ARC - Vigyázat, civilek! Közérzeti pályázat Idén 17. alkalommal írja ki pályázatát az ARC. A pályázati felhívás az ARC hagyományát híven követve mindenkit megszólít, akinek határozott véleménye van az őt/minket körülvevő valóságról, és aki véleményének bátran és szívesen ad hangot –pontosabban képi formát.

„Vigyázat, civilek!" – szól sokat sejtetően az idei kiírás. A téma a levegőben van, és most plakátokra is kerül a pályázóknak köszönhetően. A megvalósításhoz minden alkotó szabad kezet kap, a végeredmények bemutatásához pedig az ARC biztosít szabad teret. A kiírás ismeretében már most sejthető, hogy idén is szókimondó, szabad, társadalomkritikus megoldásokkal találkozhatunk.

 

„Vigyázat, civilek!"

Ki a civil? Aki nem profi? Aki nem katona? Aki nem színész, zenész, művész, tűzoltó, rendőr vagy focista, esetleg politikus? Az a civil, aki civilszervezetnek dolgozik? Az a civil, aki aktivista? Az a civil, aki szívesen segít, ha valaki segítséget kér? Az a civil, aki otthon ül és nem csinál semmit, vagy az a civil, aki a szabad idejét feláldozza valamire, ami túlmutat a saját feladatkörén? És a magyarok? Ők civilek vagy nem civilek? Te civil vagy? Vagy profiként kívülről nézed ezt az egész őrült civilezést? Te szereted a civilséget? Van róla véleményed? Szerinted fontos civilnek lenni, vagy a legnagyobb ártalom?

 

Az alkotói szabadság jegyében a felkínált témán kívül más ötlettel, témával is szabadon lehet pályázni.

A pályázati kiírást itt található.

 

Idén is lesz MACIARC, ahol maguk a civilszervezetek vannak fókuszban a  MACI - Magyar Civilszervezetek és a MagNet Civil Kapcsolatok Program együttműködésével. Ehhez partnert találhatsz magadnak a civilszervezetek között, ha eljössz a rapid randi-ra. A civilek szolgáltatják a plakát tartalmát, a kreatívok a formát. A zsűri azokat az alkotásokat mutatja be a 17. ARC kiállításon, amelyek interaktivitásra ösztönöznek, megmozgatják a nagyközönség fantáziáját, a befogadót bevonják, aktív, cselekvő részvételre, akcióra, megosztásra, továbbadásra ösztönzik.

 

A 17. ARC pályázat és kiállítás a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatásával valósul meg.

Közreműködő további ARCostársak: HVG, 24.hu, DELL, Oázis Computer, Wacom, Relatív Reklámügynökség, Medence Csoport, Mandala Jógastúdiók és sokan mások.

 

A pályázattal kapcsolatos minden információ megtalálható a https://www.facebook.com/ArcMagazin/, valamint a www.arcmagazin.hu weboldalakon.

 

Legyen véleményed! Alkoss! Pályázz!

ARC – a képtelenség és arctalanság ellen!

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés