bezár
 

zene

2017. 06. 28.
Több száz táncos a Martin György Országos Néptáncfesztiválon Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több száz táncos mutatkozik be és ad számot tudásáról a július 7-én kezdődő X. Martin György Országos Néptáncfesztiválon Szegeden.

A Martin György 1983-ban elhunyt táncfolklorista nevét viselő fesztivált minden második évben rendezik meg a Tisza-parti városban, váltásban a páros esztendőkben szervezett nemzetközi néptáncfesztiválokkal - közölte Roboz István szervező az MTI-vel.
    

Az idei jubileumi rendezvényre elsősorban az ifjúsági korosztály együtteseit hívták meg.
    

A hagyományokhoz híven az idei fesztivál is menettánccal indul a szegedi sétálóutcán, majd a résztvevő együttesek a Dugonics téren adnak néhány perces ízelítőt műsorukból mintegy kedvcsinálóul a Kisszínházban rendezendő folklórbemutatókhoz.
    

Bár a találkozó nem verseny, az együttesek zsűri előtt mutatják be műsorukat a színházban. A szakemberek a következő délelőttökön részletesen értékelik a társulatok koreográfiáját, tánctudását és viseletét.
    

A fesztiválra a Dél-Alföld mellett érkeznek társulatok Debrecenből, Jászberényből és Budapestről, de már hagyomány, hogy vajdasági együttesek is bemutatkoznak a rendezvényen. Idén a szabadkai Juhász zenekar lesz a fesztivál vendége.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés