bezár
 

art&design

2017. 07. 20.
Ma exhumálják Salvador Dalít
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ma este nyitják fel Salvador Dalí sírját, hogy DNS-mintát vegyenek földi maradványaiból egy apasági kereset miatt - közölte a katalán legfelsőbb bíróság.

A bíróság rendelkezése szerint az eljárás este nyolckor kezdődhet meg, miután bezár a figuerasi Dalí múzeum, ahol a világhírű szürrealista művész kriptája található.
    

Az exhumálást a lehető legdiszkrétebben, a nyilvánosság teljes kizárásával és szigorú biztonsági intézkedések mellett éjszaka végzik el.
    

Először le kell emelni a kriptát rejtő, mintegy másfél tonnás kőlapot, majd ezt követően az igazságügyi orvosszakértő megállapítja, hogy lehetséges-e DNS-mintát venni a bebalzsamozott testből, és ha igen, megteszi azt.
    

Mindezt azért teszik, mert a most 61 éves figuerasi Pilar Abel azt állítja magáról, hogy ő Salvador Dalí törvénytelen lánya, aki a művész egy házasságon kívüli kapcsolatából született.
    

Az asszony 2015-ben fordult a bírósághoz, amely a tanúvallomások alapján megalapozottnak találta a keresetet, és néhány hete elrendelte az exhumálást, mivel más módon nem lehet DNS-mintát szerezni az elhunyttól, akinek nincs törvényes leszármazottja.
    

Ha Pilar Abelről bebizonyosodik, hogy ő Salvador Dalí lánya, a felbecsülhetetlen értékű örökség 25 százalékára tarthat igény.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés