bezár
 

irodalom

2017. 07. 31.
Megkezdődött Debrecenben a nem magyar anyanyelvű magyartanárok konferenciája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyolc országból huszonegyen érkeztek a nem magyar anyanyelvű magyartanárok hatodik konferenciájára, amelyet a Debreceni Nyári Egyetem szervezett meg - közölte a Debreceni Egyetem sajtószolgálata hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint a fennállásának 90. évfordulóját ünneplő nyári egyetem régóta kapcsolatban áll olyan külföldi tanárokkal, akik a magyart idegen nyelvként tanítják hazájukban. Nekik ad lehetőséget évről évre a konferencia tapasztalatcserére, új szakmai kapcsolatok kialakítására.
    

Dobi Edit, a nyári egyetem szakmai vezetője a konferencia hétfői megnyitóján kiemelte: 2012 óta az a céljuk, hogy megszólítsák azokat a külföldi intézményeket, civil szervezeteket, amelyek magyart mint idegen nyelvet tanítanak. Hozzátette: ez a tevékenység bővült az évek során a sajátos szükségletek felmérésével, szintfelméréssel, lektorok, hétvégi iskolák tanárainak találkozójával, valamint a hasznos módszerek cseréjével.
    

A konferencia témája idén a magyar kultúra és a magyar művészetek szerepe a magyar mint idegen nyelv tanításában. Az egyes szekciók a téma egyes részterületeit dolgozzák fel, különös tekintettel az irodalom, a film, a zene, a néptánc, valamint a magyar kulturális örökség értékeire - ismertette a szakmai vezető.
    

Szaffkó Péter, a Debreceni Nyári Egyetem igazgatója kiemelte: szeretnének lehetőséget teremteni arra, hogy a találkozó résztvevői szervezett formában találkozhassanak más országokban tanító kollégáikkal és a nyári egyetem szakembereivel.
    

Az augusztus 2-áig tartó rendezvény alatt óralátogatásokra és konzultációkra is lehetőség nyílik, az estéket pedig együtt tölthetik a nyári egyetem mintegy negyven országból Debrecenbe érkező külföldi hallgatójával.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Csáki László: Kék Pelikan
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés