bezár
 

film

2017. 08. 14.
Leonardo DiCaprio játszhatja Leonardo da Vincit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Leonardo DiCaprio játszhatja Leonardo da Vincit egy új játékfilmben, amely Walter Isaacson könyvén alapul - értesült a Deadline.com.

A Paramount nyerte azt a több millió dolláros licitharcot, amelyet a Leonardo da Vinci című könyv megfilmesítési jogaiért folytatott a Universal stúdióval.
    

A film produceri munkáit DiCaprio és Jennifer Davisson Appian Way nevű cége látja el.
    

A filmsztár a családi legenda szerint azért kapta keresztnevét, mert várandós édesanyja éppen egy olasz múzeumban gyönyörködött egy Leonardo-festményben, amikor a leendő színész először megmozdult, ezért tűnhet sorsszerűnek, hogy a reneszánsz képzőművész és tudós névrokont alakíthatja a vásznon több mint 43 évvel később.
    

Isaacson - korábban a Time magazin szerkesztője - írta a Steve Jobsról szóló regényt, mely alapján Danny Boyle rendezett filmet Michael Fassbender főszereplésével, de ő jegyzi a Benjamin Franklinről, valamint az Albert Einsteinről szóló bestsellert is.
    

A könyvek kiadójának elmondása szerint Isaacson a festő feljegyzéseiből kiindulva szőtte cselekménnyé a Leonardo da Vinci művészetéről, tudományos munkáiról, olthatatlan kíváncsiságáról és képzelőerejéről szóló információkat.
    

DiCaprio tavaly kapott Oscar-díjat A visszatérő című filmben nyújtott alakításáért.
    

Ő hozta létre az Appian Way Productionst, melynek első filmje A Richard Nixon-merénylet volt 2004-ben. Tavaly 14 játékfilmet, öt dokumentumfilmet és egy televízióműsort készített a cég.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés