bezár
 

art&design

2017. 08. 18.
Százhúszmillió forint támogatás a balácapusztai római kori villagazdaság állagvédelmére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Százhúszmillió forinttal támogatja a kormány a Nemesvámos-Balácapusztán feltárt római kori villagazdaság védőépületeinek állagvédelmét és felújítását - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága pénteken az MTI-vel.

A közlés szerint a Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményeként működő Nemesvámos-Balácapusztán feltárt római kori villagazdaság egyedülállóan sok eredeti részlettel rendelkezik. A Balaton közelsége miatt fontos turisztikai célpontnak minősülő régészeti bemutatóhely kiállítóterei 2012-ben megújultak, a biztonsági rendszer korszerűsítésére is sor került.
    

Az 1980-as években a villa főépületére húzott védőtető 2016 júliusában a jelentős esőzés és nagy erejű szél miatt megrongálódott, ezért szükségessé vált a tető és az alatta húzódó, freskóval díszített falak helyreállítása és állagvédelme.
    

A munkálatok révén biztosítható a műemléki és régészeti védelem alatt álló kulturális örökség fennmaradása, valamint a romemlék méltó bemutatása - írták a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés