bezár
 

színház

2017. 09. 12.
Háy János A halottember című műve nyerte el az évad legjobb magyar drámája díját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Háy János A halottember című műve nyerte el az évad legjobb magyar drámájának járó díjat, amelyet a Színházi Dramaturgok Céhe ítél oda évente.

A szervezet MTI-hez kedden eljuttatott közleményében felidézik, hogy a Színházi Dramaturgok Céhe 1998 óta nyújtja át az évad legjobb drámája díját, amelyet az idén a tagság szavazatai alapján nyert el Háy János A halottember című drámája.
    

Szkéné színház

Az elismerést a magyar dráma napján, szeptember 21-én, a Színikritikusok Díja gálaestjének keretében, a Budapest Bábszínházban adja át Szokolai Brigitta, a dramaturg céh elnökségének tagja.
    

A művet Bérczes László rendező, dramaturg méltatja, aki a drámát elsőként állította színpadra a Szkéné Színházban, az ősbemutató főszereplője Mészáros Sára.
    

"Amikor írtam, minden olyan vesztésre gondoltam, amikor egy nő elveszíti azt, akivel közös életet tervezett, mert elhagyja, mert félévente jár haza, mert meghal, s neki viszonyulnia kell ehhez a hiányhoz, és gondoltam minden olyan férfira, aki egy ilyen elhagyásból újra vissza akar lépni a múlt valóságába, mintha közben nem telt volna az idő. Gondoltam minden olyan férfira és nőre, aki azt hiszi, gond nélkül tud belelépni a másik ember múltjába, s szinte észrevétlen lesz leölve, ahogyan karácsony böjtje előtt a disznók" - olvashatók Háy János szavai az előadás ismertetőjében.
    

Mint a közleményben írják, ugyanezen az estén adják át a Bálint Lajos-vándorgyűrűt, amelyet szintén a Dramaturg Céh tagsága ítél oda minden második évben egy-egy kollégájának. Az idén Török Tamara, a Katona József Színház dramaturgja veheti át a gyűrűt Lengyel Annától, az előző díjazottól és Radnai Annamáriától, a dramaturg céh elnökétől.
    

A szeptember 21-ei Színikritikusok Díja gálaest közreműködője a Momentán Társulat, rendezője Göttinger Pál.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Üvegcipő a Vígszínházban
Horváth Florencia és Karádi Gergő Valójában senki című zenés irodalmi, színházi estje

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés