bezár
 

zene

2017. 09. 18.
Karmesterrel és sztárokkal is fellép a Liszt Ferenc Kamarazenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ősszel sztárszólistákkal és karmesterrel is fellép a Liszt Ferenc Kamarazenekar, amely számos külföldi meghívásnak is eleget tesz.

"Október 4-én a Zeneakadémián Miklósa Erikával adunk koncertet. Az énekesnő Händel Szerelmi mámor című szólókantátáját fogja előadni, amelynek nagyon nehéz az énekszólama, ezért ritkán tűzik műsorra" - mondta Horváth Bence, a Liszt Ferenc Kamarazenekar nagybőgőse az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
    

Mint megjegyezte, a karmester nélkül, csak koncertmesterrel dolgozó tizenhat tagú zenekar a nyáron új utakat próbált ki, Takács-Nagy Gábor vezényelte őket. Hozzátette: egy kiváló karmester személyiségével, spiritualitásával járul hozzá a koncerteken a zenekar előadásához.
    

"Maradunk karmester nélkül, de a jövőben is szeretnénk egy-egy-koncertre meghívni világhírű karmestereket" - tette hozzá Horváth Bence.
    

November 20-án például Hansjörg Albrecht fogja vezényelni a Liszt Ferenc Kamarazenekart a Müpában és csembalón is közreműködik a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából szervezett koncerten.
    

A zenész beszámolt arról is, hogy az együttes egy hét múlva Németországban, Bad Wörishofenben Julia Fischer hegedűművésszel lép fel, akivel egy neki írt darabot, Andrej Rubcov hegedűversenyét adják elő.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés