bezár
 

art&design

2017. 09. 19.
Változatos programok a hódmezővásárhelyi Emlékpontban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállításokkal, konferenciákkal, rendhagyó történelemórákkal, filmvetítésekkel várja az érdeklődőket ősszel a hódmezővásárhelyi Emlékpont - közölte Miklós Péter igazgató az MTI-vel.

A város és térségének közelmúltját bemutató Emlékpont őszi rendezvényei minden évben kapcsolódnak a tudomány napjához és a Hódmezővásárhelyen tizenegyedik éve megszervezett Nemzeti Emlékezet Hetéhez, amely az 1956-os forradalmat és a hozzá vezető utat igyekszik bemutatni a közönségnek tudományos konferenciákkal, könyvbemutatókkal és rendhagyó történelemórákkal.
    

Idén az 1957-es megtorlások hatvanadik évfordulója alkalmából október 25-én rendez konferenciát a közgyűjtemény. A tanácskozáson a kádári megtorlások rendszerének kialakulását olyan előadók mutatják be, mint Kahler Frigyes nyugalmazott tanácsvezető büntetőbíró, Jobbágyi Gábor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogászprofesszora vagy Zinner Tibor professzor, a VERITAS Történetkutató Intézet levéltárvezetője.
    

A közgyűjteményben Stefka István és Csurka Dóra Nem vallott, eltemetve című filmjét is levetítik, amelyben Dózsa László színész sorsa elevenedik meg. A vásárhelyi diákok rendhagyó történelemórákon találkozhattak az negyvenes-ötvenes évek eseményeinek ma is élő, helyi résztvevőivel, így Arany-Tóth Ferenccel és Aranyossy Ildikóval is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés