bezár
 

építészet

2017. 11. 06.
Elkezdődött a makói levéltár új épületének kivitelezése
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elkezdődött a makói levéltár új épületének kivitelezése, a 130 millió forintos kormányzati támogatással megvalósuló beruházás jövő tavaszra készülhet el - jelentette be Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) polgármester hétfőn a Maros-parti városban.

Tavaly decemberben döntött arról a kormány, hogy támogatja a makói levéltár új épületének kialakítását - mondta a politikus sajtótájékoztatóján. Hozzátette: az önkormányzat a 17 település iratanyagát őrző intézmény rendelkezésére bocsátott egy egykori óvodaépületet.
    

A rekonstrukció terveit Tapasztó Tibor makói építész készítette el, az ehhez szükséges 6,3 millió forintos forrást a város biztosította. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást a makói székhelyű M-Color Kft. nyerte, a szerződés alapján a munkát öt hónap alatt végzik el - mondta el a polgármester.
    

Urbancsok Zsolt, az 1879-ben alapított levéltár vezetője elmondta, a közgyűjtemény mintegy kétezer folyóméternyi anyagot őriz. Már folyik ennek előkészítése a költöztetésre.
    

Az új ingatlan mindenben megfelel majd a maradandó iratanyag őrzésére és kutatására. A beruházásnak köszönhetően bővül az intézmény tárolókapacitása, így lehetőség nyílik arra, hogy visszakerüljön Makóra az egykori Csanád megye mintegy 800-850 folyóméternyi anyaga, melyet jelenleg Szegeden őriznek - közölte a szakember.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés