bezár
 

színház

2017. 11. 17.
Teltházzal debütált Mundruczó Kornél Látszatélet című előadása Lengyelországban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Krakkóban és Varsóban vendégszerepel a Proton színház Látszatélet című előadása a Lengyelországi Magyar Kulturális Évadban, ezekben a napokban. Mundruczó Kornél rendezése számos elismerés tudhat magáénak: legutóbb a szentpétervári Baltic House Theatre Festival közönségdíját nyerte el egy olyan mezőnyben, ahol többek között az egyik legjelentősebb kortárs litván rendező, Eimuntas Nekrošius és a több hazai és nemzetközi díjjal kitüntetett Kirill Szerebrennyikov rendezései is láthatóak voltak.

November 14-én Krakkóban debütált, november 18-án pedig Varsóban vendégszerepel a Proton színház Látszatélet című előadása. A darab 2016-os bemutatója óta számos díjat nyert már el, egyebek között a Színikritikusok díját (2016- legjobb díszlet) és a POSZT két elismerését (2017- legjobb írói és dramaturgiai munka; legjobb díszlet). Mundruczó Kornél rendezésében a szereplők látszatéletet élnek, egy olyan társadalomban, ahol az igazságtalanság szokásjoggá vált. A realista előadás a diszkriminált emberek sorsát mutatja be: a rasszizmust, a lakhatási nyomorúságot és a párkapcsolati erőszakot tematizálva.

Szkéné színház

A darab lengyelországi premierjének a krakkói Łaźnia Nowa Teatr adott otthont november 14-én, ahol a magyar társulat teltház előtt aratott sikert. A lengyel vendégjáték következő állomása a varsói TR Waszawa színház lesz november 18-án.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban
Üvegcipő a Vígszínházban
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés