bezár
 

zene

2017. 12. 03.
Fassang László és a Kodály Choeur Ephémére adott koncertet Brüsszelben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója alkalmából közös koncertet adott Fassang László Liszt Ferenc-díjas orgona- és zongoraművész, valamint a Kodály Choeur Ephémére Brüsszelben vasárnap.

A Szent Mihályról és Szent Gudulról elnevezett katedrálisban tartott koncerten az erre az alkalomra összeállt, a brüsszeli Balassi Intézet kezdeményezésére létrejött kórust Charlotte Messiaen, a belgiumi Kodály Társaság volt elnöke vezényelte.

Vitézy Zsófia, a brüsszeli Balassi Intézet igazgatója az MTI-nek elmondta, a kulturális intézet tavaszi felhívására a Kodály Choeur Ephémére nevű kórusba elsősorban magyarok, Belgium két meghatározó népcsoportját alkotó vallonok és flamandok mellett más nemzetiségű, énekelni szerető emberek jelentkeztek. A vasárnapi, egyszeri fellépésre Belgiumból közel 60, Magyarországról további mintegy 15 énekkaros állt össze a Kodály Emlékév keretében és finanszírozásával zajlott eseményre.

Az est folyamán Lassus, Vodnansky, Bach, Liszt, Fauré, Debussy, Kodály, Miskinis és Fassang László művei hangzottak el - tájékoztatott az intézet igazgatója.

nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés