bezár
 

irodalom

2009. 04. 09.
Idén is felvételt hirdet a portugálos doktori iskola
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Portugál nyelvű irodalmak: a prózai műfajok története címmel az ELTE BTK Irodalomtudományi Iskolájában működő doktori programra április 24-ig lehet jelentkezni.
A jelentkezés általános feltételei:
 
  • Legalább jó rendű egyetemi, vagy azzal azonos értékű diploma (magyar állampolgárok külföldön szerzett egyetemi végzettségét tanúsító oklevelét honosítva kell benyújtani).
  • Külföldi állampolgárok esetében M.A. diploma, amelyhez mellékelni kell az Oktatási Minisztérium Magyar Ekvivalencia és Információs Központjának végzettségi szintet megállapító véleményét.
  • Egy államilag elismert középfokú „C” típusú nyelvvizsga, vagy ezzel egyenértékű nyelvvizsga dokumentum. Idegen nyelv szakosoknál, amennyiben a végzettség szerinti idegen nyelvhez kapcsolódó oktatási programra jelentkezik, egy másik idegen nyelv ismeretét kell dokumentálni.
  • A megfelelő szintű nyelvvizsga igazolása hiányában a jelentkezést nem lehet benyújtani.
  • Doktori képzésre olyan hallgató nem nyújthat be jelentkezést, aki ugyanazon szakon még nem fejezte be a tanulmányait az alapképzésben (legkésőbb július 31-ig nem teszi le a szakzáróvizsgáját).
  • Benyújthatja jelentkezését az a pályázó is, aki a felvételi vizsga időpontjáig még nem tette le szakzáróvizsgáját, de azt legkésőbb július 31-ig teljesíti. A beiratkozás alkalmával igazolni kell, hogy a diploma legalább jó rendű.
  • Nem nyújthatja be a jelentkezését az, aki a választott doktori oktatási programhoz kapcsolódó újabb diploma megszerzésére irányuló MA képzésben nem teszi le a szakzáróvizsgáját a tárgyév július 31-ig.
  • Közepes diplomával a diploma megszerzését követően, leghamarabb 3 év múlva lehet felvételi pályázatot benyújtani.
  • Az egyes doktori iskolák KÜLÖN FELTÉTELEKET írhatnak elő (pl. szakos diploma, nyelvtudás), amelyekről az illetékes doktori iskola titkárságán, illetve a Bölcsészettudományi Kar Doktori és Tudományszervezési Hivatalában lehet tájékozódni. 

A jelentkezés további feltételeiről és a doktori program tartalmáról az Eötvös Loránd Tudományegyetem honlapján (link 1 - link 2)  lehet tájékozódni.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés