bezár
 

film

2017. 12. 18.
Valódi történetek a filmvásznon: Január végén jön a BIDF
2018. január 23. és 28. között Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál a Cinema City Aréna moziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idei legjobb európai dokumentumfilm (Communion / Az én vérem) és két Oscar-jelölt (I am not your negro / Nem vagyok a rabszolgád, Watani, my Homeland / Hazám, Watani), valamint 7 Európa Filmdíjra jelölt film is szerepel a január 23. és 28. között megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon. A szakmai zsűri mellett diákzsűri és nyugdíjas filmrajongókból álló zsűri is értékeli a filmeket! A nézők pedig rengeteg kiegészítő program közül is választhatnak.

A BIDF-en a világ közel 30 országából érkező 50 különleges, fesztiváldíjas, Magyarországon először vetített alkotás közül válogathat az emberi sorsok, problémák és a társadalmi kérdések iránt érzékeny néző.

A 2014-ben alapított Budapest International Documentary Festival (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) a világ legfrissebb nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye és fóruma, és a filmek magyarországi premierje, ahol:

>  a fesztiválon minden film valamelyik alkotója, vagy főszereplője részt vesz;

> a világ minden tájáról érkező dokumentumfilmek tematikai, életkori megkötés nélkül versenyeznek és szerepelnek;

>   a vetítések után közönségtalálkozók és szervezett beszélgetések, viták keretein belül a nézőknek és a szakmának lehetősége nyílik az alkotókkal, ill. a filmek szereplőivel beszélgetni;

>  a versenyszekciók mellett versenyen kívüli szakmai programok, masterclass, közönségtalálkozók, különböző rendezvények várják a dokumentumfilmek kedvelőit.

25 főből álló rangos nemzetközi zsűri, diákzsűri, valamint lelkes nyugdíjas filmrajongókból álló zsűri dönt a pénz és egyéb díjakról.

A fesztivál tiszteletbeli elnöke, Dr. Vekerdy Tamás pszichológus lesz.

A karácsonyi ünnepekre különleges meglepetéssel is készültek a BIDF szervezői. Négyféle belépőt tartalmazó ajándékcsomag vásárlására van lehetőség. Az ajándék tulajdonosa a BIDF rangos versenyfilmjei közül válogathat.

További részletes információ a fesztivál hivatalos oldalán és Facebook-oldalán olvasható.

BIDF plakát

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés