bezár
 

irodalom

2017. 12. 19.
Elhalasztják a Petri-díj átadását
A Klubrádió közleménye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A legjobb kötet nélküli pályakezdőnek járó Petri György-díj kuratóriuma úgy határozott, hogy a díj 2017. évi győzteséről csupán 2018 tavaszán dönt majd. Így az általában Petri György születésnapján, december 22-én megtartott díjátadó az idei évben elmarad – derült ki a Klubrádió Belső közlés című műsorából.

Nagy Bálint építész, a díj alapítója a műsorban elmondta: a jövő évtől kezdve az előző évi díjazott kötetbemutatóját és a friss díjazott bemutatását egy esemény keretében tartják majd meg. Maga a díj tárgyi ajándéka is változik.

A Petri György-díjat 2010-ben alapította az N&N Galéria, a díjazott első kötetét a Magvető kiadó adja ki. A díj zsűrijének tagjai – Radnóti Sándor esztéta és Karádi Éva, a Magyar Lettre Internationale korábbi főszerkesztőjének visszavonulása után – az idei évben Forgách András író, Keresztury Tibor irodalomtörténész, Kornis Mihály író, Tóth Krisztina költő és Várady Szabolcs költő. A döntést háromtagú előjelölő bizottság segíti: Áfra János, az Alföld és a Kulter.hu, Csuhai István, az Élet és Irodalom, valamint Pályi Márk, a Klubrádió szerkesztője, de a kurátorok maguk is állíthatnak jelölteket. Az idei díjazottra eddig nyolc jelölés érkezett.

A műsort ezen a linken hallgathatják meg.

(Klubrádió)

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés