bezár
 

irodalom

2018. 01. 15.
Irodalmi est - könyvbemutató a Római Magyar Akadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2018. január 23-án, kedden, 19.00 órakor kerül sor a Római Magyar Akadémia Liszt termében Alberto Mondadori - a neves olasz kiadó (Arnoldo Mondadori) elsőszülöttjének - 1959-ben kiadott “Canto d’ira e d’amore per l’Ungheria” című műve magyar fordításának a bemutatójára.

A magyar változat 2017-ben a Magyar Pen Klub kiadásában látott napvilágot, A harag és a szeretet éneke Magyarországért címmel, Szkárosi Endre kitűnő fordításában. A kötet előszavát Sárközy Péter, a római Sapienza Egyetem magyar tanszékének volt vezetője, az MTA Irodalomtudományi Intézetnek tudományos tanácsadója írta.

 

A könyvbemutatón felszólalnak: Francesca Bernardini, a római Sapienza Egyetem professzora; Szőcs Géza, A Magyar Pen Club elnöke valamint Szkárosi Endre, költő, műfordító, egyetemi tanár.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés